ΚΟΣΜΟΣ

Η Τερέζα Μέι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί μετά την ομιλία-φιάσκο λένε συνεργάτες της (vid)

Η Τερέζα Μέι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί μετά την ομιλία-φιάσκο λένε συνεργάτες της (vid)

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, μετά το φιάσκο της ομιλίας της στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με το Sky Νews.

Το βρετανικό δίκτυο επικαλείται πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου, γράφοντας: «Ντάουνινγκ Στριτ: η παραίτηση δεν αποτελεί θέμα». Ο εκπρόσωπος της Μέι απέφυγε να σχολιάσει επισήμως τη συγκεκριμένη δήλωση, όπως επίσης και εκπρόσωπος των Τόρις.

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα πρέπει να παραμείνει «νηφάλιο», δήλωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ, την επομένη της κεντρικής ομιλίας της Μέι, που είχε ως στόχο να επιδείξει μία εικόνα ενότητας και συνεκτικότητας των κυβερνώντων Τόρις.

Η ομιλία κατέληξε σε εφιάλτη με τη φάρσα της επίδοσης στην πρωθυπουργό ενός εγγράφου απόλυσης από έναν κωμικό και τον επίμονο βήχα που την εμπόδιζε να μιλήσει.

Το BBC μετέδωσε ότι τη στιγμή που οι υπουργοί συσπειρώνονται γύρω από την Τερέζα Μέι επαινώντας «τα κότσια και το χάρισμα» της πρωθυπουργού που επέμεινε να παραμείνει στο βήμα παρά τις «αντιξοότητες», ορισμένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συζητούν μεταξύ τους αν θα πρέπει να της ζητηθεί να παραιτηθεί.

Ερωτηθείς από το BBC Radio σχετικά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ο Γκρεγκ Κλαρκ απάντησε: «Η θέση του κόμματος, τόσο των συναδέλφων στο κοινοβούλιο , όσο και των μελών, είναι ότι θεωρούν, και σωστά, ότι είναι ευθύνη του Συντηρητικού Κόμματος να είναι αποτελεσματικό και νηφάλιο στην διακυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις