ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ελικοπτέρου Νορβηγία: Αγωνία για την τύχη των οκτώ επιβατών

Συντριβή ελικοπτέρου Νορβηγία: Αγωνία για την τύχη των οκτώ επιβατών

Ένα ρωσικό ελικόπτερο με οκτώ επιβαίνοντες που προερχόταν από τη ρωσική μεταλλευτική εγκατάσταση Pyramida στο Σπίτσμπεργκεν, με προορισμό το Μπάρεντσμπουργκ της Νορβηγίας, χάθηκε από τα ραντάρ και κατέπεσε στη θάλασσα το απόγευμα της Πέμπτης (26/10/2017) σύμφωνα με τη νορβηγική Ακτοφυλακή.

Oπως ανακοίνωσε το νορβηγικό Κέντρο διάσωσης το ρωσικό ελικόπτερο συνετρίβη στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ της Αρκτικής. Επέβαιναν σε αυτό οκτώ άνθρωποι, πέντε επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος. Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει αν υπάρχουν επιζώντες.

Το νορβηγικό Κέντρο διάσωσης ειδοποιήθηκε στις 15:35 τοπική ώρα (16.35 ώρα Μόσχας), ότι χάθηκε το στίγμα του ελικοπτέρου και δέκα λεπτά αργότερα, το Κέντρο διάσωσης επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο συνετρίβη.

Μέχρι στιγμής, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος της νορβηγικής Υπηρεσίας Διάσωσης, Τόρε Χόνγκσετ, δήλωσε πως δύο σωστικά σκάφη της Ακτοφυλακής καθώς κι ένα ελικόπτερα εστάλησαν στο σημείο όπου κατέπεσε το ελικόπτερο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο των σωστικών συνεργείων είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το ελικόπτερο ήταν τύπου Mi-8.

Το νησί Σπίτσμπεργκεν αποτελεί διοικητική μονάδα της Νορβηγίας, με ειδικό νομικό καθεστώς και σε αυτό υπάρχει μια ρωσική εγκατάσταση, όπου ζουν κυρίως μεταλλωρύχοι.

Σχετικές ειδήσεις