ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγος δικηγόρος: Ο Πουτζντεμόντ είναι στις Βρυξέλλες

Βέλγος δικηγόρος: Ο Πουτζντεμόντ είναι στις Βρυξέλλες

Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν εργάζεται ώστε να υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου στον Πουτζντεμόν

Ο Βέλγος δικηγόρος Πολ Μπεκαέρ επιβεβαίωσε απόψε ότι ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν βρίσκεται στο Βέλγιο και ότι ο ίδιος ανέλαβε να τον εκπροσωπήσει. Στην τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν με όρισε νομικό εκπρόσωπό του, καθώς επί του παρόντος βρίσκεται στο Βέλγιο», είπε ο Μπεκαέρ, ο οποίος εδρεύει στην πόλη Τιλτ.

«Είμαι ο δικηγόρος του για την περίπτωση που θα με χρειαστεί. Προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες υποθέσεις που να προετοιμάζω για αυτόν», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας φέρεται να ταξίδεψε με αυτοκίνητο ως την Μασσαλία και στη συνέχεια αεροπορικώς στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο ουδείς να τον έχει ως τώρα συναντησει δημοσίως.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν φέρεται να συνοδεύεται από πέντε «υπουργούς» της έκπτωτης κυβέρνησης της Καταλονίας.

Νωρίτερα, η γενική εισαγγελία της Ισπανίας είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά στελεχών της καθαιρεθείσας κυβέρνησης της Καταλονίας και του διαλυθέντος περιφερειακού κοινοβουλίου για το αδίκημα της «στάσης» (εξέγερσης), καθώς την Παρασκευή συμμετείχαν στην κήρυξη ανεξαρτησίας της περιφέρειας από το Βασίλειο της Ισπανίας.

Μεταξύ εκείνων στους οποίους ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας καλεί να ασκηθεί δίωξη βρίσκονται, πλην του Πουτζντεμόν, καθαιρεθέντες περιφερειακοί υπουργοί. Δίωξη θα ασκηθεί κατά και της τέως προέδρου του Κοινοβουλίου της Καταλονίας, Κάρμε Φορκαντέλ, καθώς και κατά του τέως αντιπροέδρου της καταλανικής κυβέρνησης Οριόλ Τζουνκέρας.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό το καταλανικό κόμμα PDeCat (Καταλανικό Δημοκρατικό Κόμμα), το κόμμα του καθαιρεθέντος Καταλανού προέδρου, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, κάτι που συνιστά σιωπηρή παραδοχή εκ μέρους του πως η προηγούμενη κυβέρνηση της Καταλονίας έχει παυθεί και το περιφερειακό κοινοβούλιο διαλυθεί.

Σχετικές ειδήσεις