ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο διαβόητος serial killer Τσαρλς Μάνσον

Πέθανε ο διαβόητος serial killer Τσαρλς Μάνσον

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Τσάρλς Μάνσον, ο διαβόητος serial killer o οποίος ήταν φυλακισμένος για την δολοφονία της ηθοποιού Σάρον Τέιτ το 1969.

Ο Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη (16/11) καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί.

Ο Μάνσον, ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους στις ΗΠΑ πέρασε στη φυλακή περισσότερα από 45 χρόνια.

manson2

Τη δεκαετία του 1960 ο Μάνσον, πρώην κατάδικος, συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ομάδα ανθρώπων και σχημάτισε την οργάνωση «Οικογένεια Μάνσον», τα μέλη της οποίας έτρεφαν απόλυτη λατρεία προς το πρόσωπό του. Το καλοκαίρι του 1969 ζήτησε από τις νεαρότερες ακολούθους του να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους, στο πλαίσιο του σχεδίου του, σύμφωνα με την εισαγγελία, να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις.

Από τους πρώτους που έμαθαν για τον θάνατό του ήταν οι συγγενείς των θυμάτων του. Το αποκάλυψε η Ντέμπρα Τέιτ, αδερφή της Σάρον Τέιτ.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η Σάρον Τέιτ, η σύζυγος του κινηματογραφιστή Ρόμαν Πολάνσκι που ήταν έγκυος οκτώ μηνών. Δέχθηκε 16 μαχαιριές από τα μέλη της οργάνωσης του Μάνσον.

manson3

Το 1971 καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τέσσερα μέλη της οργάνωσής του. Αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια.

«Ο κρατούμενος Τσαρλς Μάνσον, 83 ετών, πέθανε από φυσικά αίτια στις 20:13 το απόγευμα της Κυριακής στο νοσοκομείο Κερν» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση για το θάνατό του.

Πηγή φωτογραφιών: Mirror, Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις