ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Η Ισπανία στη δίνη του φονικού ιού: Ακόμη 674 νεκροί σε μία ημέρα - 12.400 τα θύματα

Κορονοϊός - Η Ισπανία στη δίνη του φονικού ιού: Ακόμη 674 νεκροί σε μία ημέρα - 12.400 τα θύματα

Ακόμη μία «μαύρη» μέρα στην Ισπανία, η οποία μετρά περισσότερους από 12.400 νεκρούς.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας, σήμερα (05/04) η χώρα θρηνεί ακόμη 674 θύματα από τον φονικό ιό που τρομοκρατεί τον πλανήτη. Συνολικά η χώρα σε αυτή τη «μάχη» με τον κορονοϊό μετρά 12,418 θύματα.

Σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, υπάρχει μία μείωση στον αριθμό των νεκρών. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο κατέληξαν 809 άτομα.

Αυτή τη στιγμή στην Ισπανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 130.759.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα - Τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτρα

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Κορονοϊός: Σοκαριστική ανακάλυψη για το φονικό ιό

Σάντσεθ: Νέο σχέδιο Μάρσαλ και όχι λιτότητα

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους την οργάνωση μιας «οικονομίας (σε συνθήκες) πολέμου» και ένα «νέο σχέδιο Μάρσαλ», αντί δε (αυστηρής) λιτότητας όπως το 2008, ζητά αυτή τη φορά «αυστηρή αλληλεγγύη», με άρθρο του το οποίο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

«Προκειμένου να μην αποτύχει ως Ένωση στην αντιμετώπιση της πανδημία του κορονοϊού, η Ευρώπη πρέπει τώρα να οργανώσει μια οικονομία (σε συνθήκες) πολέμου και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν την αντίδραση (στις συνέπειες της πανδημίας), την ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάκαμψή της, με μέτρα στήριξης του δανείων που παίρνουμε σε πολλές χώρες», τονίζει.

Ο Σάντσεθ ζητά επίσης στο άρθρο του ένα «νέο σχέδιο Mάρσαλ για την μετά την πανδημία ανασυγκρότηση. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) είναι μόνο ένα πρώτο βήμα και δεν πρέπει να συνδεθεί με όρους: Η Ευρώπη θα πρέπει να ενεργήσει με αυστηρή αλληλεγγύη και χρειάζεται μεσοπρόθεσμα έναν νέο μηχανισμό κοινοτικοποίησης/ αμοιβαιοποίησης των χρεών. Εάν ο ιός δεν σταματά στα σύνορα, τότε ούτε οι μηχανισμοί χρηματοδότησης πρέπει να το κάνουν αυτό. Η Ευρώπη δεν πρέπει να αντιδράσει όπως στην χρηματοπιστωτική ή τραπεζική κρίση του 2008 με μια (αυστηρή) πολιτική λιτότητας. Μέσω της αποφασιστικής δράσης και μέσω ακόμη πιο φιλόδοξων μέτρων, η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για την ανασυγκρότηση μιας πολύ ισχυρότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέο σύμπτωμα του φονικού ιού - Αν το παρουσιάσετε καλέστε το γιατρό σας