ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για περισσότερους νεκρούς στο ναυάγιο του Concordia

Φόβοι για περισσότερους  νεκρούς στο ναυάγιο του Concordia

Την ανησυχία του ότι θα ανασυρθούν κι άλλα πτώματα εξέφρασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας νεαρός δύτης της ιταλικής ακτοφυλακής, αμέσως μετά την ανακάλυψη σήμερα των σωμάτων δύο τουριστών που χάθηκαν στο ναυάγιο του Costa Concordia κοντά στο νησί Τζίλιο.


«Ένιωσα μεγάλη λύπη και εγκαρτέρηση και φοβάμαι ότι μπορεί να βρούμε και άλλους, παρά το γεγονός ότι αυτή είναι η δουλειά μου», δήλωσε ο Αντζελο Σκάρπα, 24 ετών, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από την αποστολή του στο μικρό λιμάνι του Τζίλιο.

Διηγήθηκε ακόμη την αργή εξερεύνηση του πλοίου, όπου τρεις επιζώντες απομακρύνθηκαν μεταξύ του Σαββάτου και του απογεύματος της Κυριακής, ένα νεαρό ζευγάρι από τη Νότια Κορέα, νεόνυμφοι, γύρω στα μεσάνυχτα, και μετά από 12 ώρες ένας ιταλός αξιωματικός του πλοίου.

Οι δύτες εντόπισαν τα δύο θύματα, δύο ηλικιωμένους άνδρες, πιθανότατα τουρίστες, σύμφωνα με τον κ. Σκάρπα, μπροστά στις κουζίνες των εστιατορίων του γιγαντιαίου υπερωκεανίου σε ένα μισο-βυθισμένο τμήμα του πλοίου.

«Έπρεπε να σπάσουμε τη γυάλινη οροφή πάνω από την τραπεζαρία για να μπούμε, βρήκαμε δύο άτομα έξω από την κουζίνα, τα δύο σώματά τους επέπλεαν», συμπλήρωσε ακόμη ο δύτης.

Ο Σκάρπα ανέφερε ότι «το νερό ήταν θολό και έπρεπε να κόψει τα λουριά των σωσιβίων γιλέκων για να τους μεταφέρει».Το ένα θύμα φορούσε μια αλυσίδα και το άλλο είχε ένα χαρτοφυλάκιο που θα πρέπει να βοηθήσει στην αναγνώριση τους.

Διευκρίνισε ακόμη ότι αυτός και οι συνάδελφοι του πυροσβέστες του πολεμικού ναυτικού, πολλοί από τους οποίους ειδικεύονται στην εξερεύνηση σπηλαίων, θα επικεντρωθούν στην περιοχή του εστιατορίου «επειδή θα μπορούσαν να υπάρχουν εκεί και άλλα πτώματα», καθώς «οι άνθρωποι έτρωγαν κατά τη στιγμή του δυστυχήματος».