ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικές Εκλογές 2020 - Αποτελέσματα: Ο Μπάιντεν κερδίζει Νέα Υόρκη και Νέο Μέξικο

Αμερικανικές Εκλογές 2020 - Αποτελέσματα: Ο Μπάιντεν κερδίζει Νέα Υόρκη και Νέο Μέξικο

Εκλογές ΗΠΑ - 2020Προβάδισμα έχει αυτή την ώρα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νέου Μεξικού

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει τις πολιτείες της Νέας Υόρκης (29 εκλέκτορες) και του Νέου Μεξικού (5 εκλέκτορες), σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου Edison Research και του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

Την ίδια στιγμή ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στις πολιτείες Λουιζιάνα (8 εκλέκτορες), Βόρεια Ντακότα (3 εκλέκτορες), Νότια Ντακότα (3 εκλέκτορες) και Γουαϊόμινγκ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με την πρόβλεψη του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Αμερικανικών Εκλογών 2020

Τι λέει το στρατόπεδο του Μπαίντεν για τη Φλόριντα

Το «στρατόπεδο» του Μπάιντεν φαίνεται πως αντιμετωπίζει ρεαλιστικά τα στοιχεία για τη Φλόριντα, με συμβούλους του Δημοκρατικού υποψήφιου να λένε πως φαίνεται πως κινείται εκτός του ελέγχου τους.

Ωστόσο, οι σύμβουλοι του Μπάιντεν αναφέρουν πως η Φλόριντα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και όχι μια γενικότερη τάση.

Συνεχίζουν, όπως γράφει το CNNi, να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την Πεσνυλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν.

Την ίδια ώρα, αναλυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για τα μηνύματα που παίρνουν οι Δημοκρατικοί στη Νότια Καρολίνα.

Αυτό που είναι δεδομένο εάν ο Μπάιντεν χάσει τη Φλόριντα είναι το εξής: η εκλογική μάχη θα είναι δραματική.

Τα exit polls για τη Φλόριντα

Την ώρα που κλείνουν οι κάλπες στη Φλόριντα, τα πρώτα στοιχεία των exit polls δείχνουν πως ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν έχει αρχίσει να χάνει τη στήριξη των ισπανόφωνων -τουλάχιστον σε σχέση με τις εκλογές του 2016.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πολιτεία για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία των exit polls στην πολιτεία, κάτι πάνω από το 50% της εν λόγω ομάδας ψηφοφόρων φαίνεται πως έχει στηρίξει τον Τζο Μπαίντεν.

Το 2016, η Χίλαρι Κλίντον είχε κερδίσει το 62% των ισπανόφωνων της πολιτείας.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη των εν λόγω ψηφοφόρων.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προβάδισμα και ανάμεσα στους ηλικιωμένους της Φλόριντα (50%). Το 2016, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το 57% αυτής της ομάδας ψηφοφόρων.

Συνολικά, όμως, περίπου το 50% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων της πολιτείας της Φλόριντα στηρίζουν τον Μπάιντεν -ποσοστό υψηλότερο από αυτό που εξασφάλισε η Κλίντον.

«Καρδιοχτύπι» προκαλεί στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και το γεγονός ότι οι ισπανόφωνοι της Τζόρτζια δείχνουν να μη στηρίζουν δυναμικά τον υποψήφιο του κόμματος.

Το 2016, οι ισπανόφωνοι της πολιτείας έδωσαν το 40% στη Χίλαρι Κλίντον ενώ αυτή την ώρα το ποσοστό του Τζο Μπάιντεν διαμορφώνεται στο 25%.

Πότε θα γνωρίζουμε τον νικητή;

Επισήμως, το όνομα του νικητή δεν ανακοινώνεται από τις Πολιτείες παρά μόνο όταν επικυρώσουν τα αποτελέσματα, κάτι για το οποίο μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μία εβδομάδα. Ωστόσο, κατά παράδοση, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ανακοινώνουν μέσα στη νύχτα τον νικητή, με βάση τα έξιτ πολ ανά περιφέρεια.

Η νίκη του Ρόναλντ Ρίγκαν, το 1980, ανακοινώθηκε στις 03.15 (ώρα Ελλάδας), όμως εκείνη του Τραμπ, το 2016, καθυστέρησε και ανακοινώθηκε μόνο όταν εξακριβώθηκε ότι κέρδιζε την Πενσιλβάνια.

Το 2000, όταν κέρδισε ο Τζορτζ Ου. Μπους, το αποτέλεσμα των εκλογών κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από 36 ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία