ΚΟΣΜΟΣ

«Αυτό είναι το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς» - Τι υποστηρίζει αρχαιολόγος (pics)

«Αυτό είναι το σπίτι που μεγάλωσε ο Ιησούς» - Τι υποστηρίζει αρχαιολόγος (pics)
K.R. DARK

Μετά από 14χρόνια έρευνας και μελέτης, αναφέρει πως βρήκε το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Θεάνθρωπος

Μία καλοδιατηρημένη αρχαία οικία στη Ναζαρέτ ήταν το σπίτι του Ιησού, όπως αποκαλύπτει Βρετανός αρχαιολόγος.

Ο καθηγητής Αρχαιολογίας και Ιστορίας του πανεπιστημίου του Reading, Kεν Νταρκ, μετά από 14 χρόνια έρευνας, πιστεύει πως υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα που αποδεικνύουν ποιο ήταν το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Θεάνθρωπος.

Στο κτίριο αυτό, όπου χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα, φιλοξενείται σήμερα η Μονή Sisters of Nazareth (Αδελφές της Ναζαρέτ).

«Δεν πρόκειται να βρεις επιγραφή που να λέει ότι αυτό είναι το σπίτι του Ιησού», αναφέρει ο καθηγητής με την έρευνά του, να αποκαλύπτει ένα διώροφο σπίτι με εξαιρετική αντίληψη της λιθοτεχνίας που θα ήταν συνεπής με την κατασκευή και την ιδιοκτησία ενός τέκτονα - την περιγραφή του επαγγέλματος του Ιωσήφ στα Ευαγγέλια, κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν μόνο ξυλουργός, αλλά και λιθοδόμος ή οικοδόμος.

Βρίσκεται επίσης κάτω βυζαντινή εκκλησία του πέμπτου με έβδομου αιώνα. Τονίζει ότι η εκκλησία είναι «σχεδόν σίγουρα» εκείνη που περιγράφεται από έναν προσκυνητή το 380 και είναι γνωστή ως η Εκκλησία της Θρέψης. Η ιδέα για την ονομασία είναι ότι χτίστηκε πάνω από μια κρύπτη που περιείχε το σπίτι όπου μεγάλωσε και ανατράφηκε ο Χριστός.

«Πρόκειται για ένα τυπικό σπίτι της εποχή και της εποχής του και της περιοχής του. Δεν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο σε αυτό. Δεν είναι αξιοθρήνητα φτωχό, αλλά δεν υπάρχει και κανένα σημάδι μεγάλου πλούτου. Είναι πολύ συνηθισμένο» είπε στο CBS News.

«Εάν αυτό είναι το παιδικό περιβάλλον του Ιησού, δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι μεγάλωσε σε κάτι διαφορετικό από ένα πολύ τυπικό αγροτικό σπίτι της Γαλιλαίας της εποχής του».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τι θα πει για κορονοϊό, παράταση lockdown και Χριστούγεννα