ΚΟΣΜΟΣ

Καιρίδης στον Alpha 98,9 για ΗΠΑ: Η αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πληγωθεί

Καιρίδης στον Alpha 98,9 για ΗΠΑ: Η αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πληγωθεί

«Η εικόνα από το Καπιτώλιο χθες είναι ντροπιαστική για μια χώρα που υπερηφανεύεται ως αυτή με το παλαιότερο σύνταγμα και την ισχυρότερη δημοκρατία στον κόσμο. Η αξιοπιστία των ΗΠΑ έχει πληγωθεί», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής διεθνών σχέσεων Δ. Καιρίδης 

«Η εικόνα των ΗΠΑ τραυματίστηκε με τα επεισόδια στο Καπιτώλιο που δεν έχουν προηγούμενο στην αμερικανική ιστορία. Ηταν προβλέψιμα σε μεγάλο βαθμό, είχαν προαναγγελεθεί από τον Τραμπ», τόνισε ο κ. Καιρίδης που καταχώρησε στα θετικά το γεγονός ότι από χθες το ρεπουμπλικανικό κόμμα απομακρύνεται από τον Ντόναλντ Τραμπ. «Το πράγμα ξέφυγε, έρχονται και ποινικές ευθύνες», σχολίασε ο κ. Καιρίδης.

Για «πολιτική αυτοκτονία» του Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο ο βουλευτής τη ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Καιρίδης στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Θετικά σχολίασε ο κ. Καιρίδης την εκλογή του Ρόμπερτ Μενέντεζ ως νέου προέδρου στην επιτροπή διεθνών σχέσεων της Γερουσίας. Ο Μενέντεζ είναι ο μεγαλύτερος Αμερικανός πολιτικός πολέμιος της Τουρκίας και έχει βάλει στο στόχαστρο τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε υποστηρίξει ξεκάθαρα το καλοκαίρι την Ελλάδα με φόντο τις παράνομες τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να βοηθήσει πολύ τα ελληνικά θέματα, τόνισε ο κ. Καιρίδης, ενώ όπως είπε «άγαλμα στον Πομπέο, που παραμονές των εκλογών επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία και έχει δεσμευτεί η αμερικανική προεδρία».

«Ο Ερντογάν βρίσκεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Ή κυρώσεις ή θα επιχτρέψει τους S-400 και την επόμενη μέρα θα έχει πρόβλημα οπουδήποτε τα έχει βρει με τον Πούτιν», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γεραπετρίτη για το lockdown: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά