ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος CDU έχασε τη ζωή της εν πτήσει  

Γερμανία: Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος CDU έχασε τη ζωή της εν πτήσει  
ARD

Η Κάριν Στρεντς η οποία είχε συνεργαστεί για χρόνια με τη Γερμανίδα καγκελάριο, έχασε τις αισθήσεις και κατέρρευσε μέσα στο αεροπλάνο, ενώ επέστρεφε από την Κούβα  στην Φρανκφούρτη.

Η 53χρονη Στρεντς έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο αεροπλάνο, δίπλα στον σύζυγό της. Ο πιλότος του αεροσκάφους υποχρεώθηκε σε υποχρεωτική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σάνον της Ιρλανδίας, ώστε η Γερμανίδα πολιτικός να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε τελικά ο θάνατός της.

Η αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει γνωστή, αναμένονται ωστόσο τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Άγνωστό ειναι επίσης αν ταξίδευε στην Κούβα για επαγγελματικό ταξίδι ή για προσωπικούς λόγους.

Μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου από το 2009, η Στρεντς εκπροσωπούσε το κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία στη Μπούντεσταγκ.

Η Κάριν Στρεντς γράφουν οι Irish Times ανήκε σε μία ομάδα πολιτικών από το κόμμα της Μέρκελ που ερευνήθηκε από τις Αρχές με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε από το Αζερμπαϊτζάν με αντάλλαγμα να κάνει λόμπινγκ υπέρ της πλούσιας σε πετρέλαιο πρώην Σοβιετικής δημοκρατίας. Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν επίσημη έρευνα εναντίον της τον περασμένο Ιανουάριο.

Το 2019 είχε παραδεχθεί ότι μία εταιρεία που διηύθυνε η Line M-Trade, το 2014 και το 2015 δέχτηκε δωρεές ύψους 15.000 ευρώ , χωρίς να εξηγήσει ωστόσο από πού προήλθαν τα χρήματα.

Το ίδιο διάστημα, ψήφισε κατά μιας πρότασης στο Συμβούλιο της Ευρώπη που καλούσε το Αζερμπαϊτζάν να απελευθερώσει πολιτικούς κρατούμενους. Μια έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2018 βρήκε επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον της και την «μπλόκαρε» δια βίου από το σώμα.

Το γερμανικό κοινοβούλιο της είχε επιβάλει πρόστιμο 20.000 ευρώ για την αποδοχή αδήλωτων δωρεών. Ηταν μία από από τους τρεις πολιτικούς της γερμανικής κεντροδεξιάς που κατηγορηθηκαν για παράνομες δοσοληψίες με το Αζερμπαϊτζάν και αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Δεν σχεδίαζε να θέσει υποψηφιότητα στις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίταξη: «Φύλλα πορείας» σε 206 γιατρούς για τη «μάχη» με τον κορονοϊό - Η διαδικασία