ΚΟΣΜΟΣ

«Εξωτικό υλικό» από UFO έχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, λέει πρώην ερευνητής του Πενταγώνου

UFO
AP

Ο Λούς Ελιζόντο, πρώην ερευνητής του Πενταγώνου των ΗΠΑ σε θέματα ΑΤΙΑ (άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, τα γνωστά UFO, ή UAP, Unexplained Aerial Phenomena), είπε, μιλώντας στο Fox News (Tucker Carlson Tonight) πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει στην κατοχή της «εξωτικά υλικά» από UAP.  

Ο Ελιζόντο είχε ηγηθεί του προγράμματος ΑΑΤΙΡ (Αdvanced Aerospace Threat Identification Program) και τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο των αποκαλύψεων σχετικά με τις έρευνες και τους προβληματισμούς στις ΗΠΑ περί UAP.

«Γιατί τα ψέματα; Πιθανώς επειδή συγκεκριμένα στοιχεία στο Πεντάγωνο έχουν στριμωχτεί στη γωνία. Πέρασαν πολύ χρόνο και δαπάνησαν πολλή ενέργεια προσπαθώντας να καλύπτονται» είπε σχετικά.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο 60 Minutes ο Ελιζόντο είχε υποστηρίξει πως τα αεροσκάφη αυτά παρουσίαζαν εξωπραγματικές επιδόσεις στις πτήσεις τους. Στη νέα του συνέντευξη πήγε ακόμα παραπέρα, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει στην κατοχή της «εξωτικά υλικά» και χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να παρουσιαστεί στη Γερουσία των ΗΠΑ σχετική αναφορά. Ο ίδιος ελπίζει πως η αναφορά αυτή, ακόμα και αν είναι βαρέως λογοκριμένη, θα δείξει τον δρόμο για περαιτέρω αποκαλύψεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Στα 40.000 στρέμματα η καμένη έκταση από τη φωτιά στην Κορινθία – Πού δίνουμε μάχη τώρα