ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκική προκλητικότητα: Η Ελλάδα ευθύνεται για τις εντάσεις, είπε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ

Ομέρ Τσελίκ
AP

Οι εντάσεις πηγάζουν από την Ελλάδα, ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ.

Αναφερόμενος στη συμφωνία του 1988 για παύση στρατιωτικών δραστηριοτήτων κατά την αιχμή της τουριστικής περιόδου (15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου) και στην ελληνική Navtex, ο Τσελίκ είπε ότι η δέσμευση έρχεται σε αντίθεση με τη θετική συνάντηση μεταξύ του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η Τουρκία δεν είχε σχεδιάσει στρατιωτικές δραστηριότητες, με βάση αυτή τη συμφωνία, μα μπροστά σε αυτή την εικόνα, που προέκυψε ως αποτέλεσμα της τάσης της Ελλάδας να συνεχίζει αυτή την πολιτική έντασης, η Τουρκία ανακήρυξε επίσης Navtex…αυτό που πρέπει να δει όλος ο κόσμος είναι πως οι εντάσεις πηγάζουν από την Ελλάδα. Οι ηγέτες της ΕΕ μιλάνε για μείωση των εντάσεων σε Αιγαίο και Μεσόγειο όταν μιλούν στον πρόεδρό μας. Ο πρόεδρός μας τους υπενθυμίζει ότι θα έπρεπε να τα λένε αυτά και στην Ελλάδα. Έχουμε τη λάθος εικόνα μιας χώρας που σέρνει πίσω της ολόκληρη την πολιτική της ΕΕ» είπε σχετικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή πίνακα του Πικάσο: Παρακολουθούσε 6 μήνες την Εθνική Πινακοθήκη - «Τον πήρα γιατί είχα πάθος»