ΕΘΝΙΚΑ

Αντι - NAVTEX από Τουρκία: «Η Ελλάδα παραβιάζει το Μνημόνιο Συνεργασίας»

Αντι - NAVTEX από Τουρκία: «Η Ελλάδα παραβιάζει το Μνημόνιο Συνεργασίας»

Το θετικό πρόσωπο της Τουρκίας και του Ερντογάν κράτησε λίγα 24ωρα, με την Άγκυρα να ταβά το σχοινί εκδίδοντας δύο anti - navtex ως απάντηση στη NAVTEX της Ελλάδας για ασκήσεις με πυρά στην περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου για αεροναυτική άσκηση.

Η NAVTEX δημοσιεύεται από το Υδρογραφικό Σταθμό της Αττάλειας και χωρίζεται σε τρία διαφορετικά μέρη.

Το πρώτο αφορά ασκήσεις με πυρά από τις 15 Ιουνίου έως και τις 21 Δεκεμβρίου, με εξαίρεση εθνικών εορτών και σαββατοκύριακων. Σημειώνεται πως στην ουσία πρόκειται για αναθεώρηση πρωτύτερης NAVTEX της χώρας.

Το δεύτερο σκέλος δεσμεύει την παρακάτω περιοχή για ασκήσεις με πυρά:

Το τρίτο μέρος αφορά ασκήσεις με πυρά από την 15η Ιουνίου (και πάλι πρόκειται για αναθεωρημένη NAVTEX) έως την 31η Δεκεμβρίου.

Οι δύο αντι-NAVTEX αποτελούν επί της ουσίας την απάντηση του Ερντογάν προς τη NAVTEX της Αθήνας, με την οποία δέσμευσε σχεδόν ολόκληρη την περιοχή νοτίως του Καστελόριζου για αεροναυτική άσκηση.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονται στις NAVTEX της Τουρκίας, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας το 1988, κατά την οποία δεν θα πραγματοποιούνται ασκήσεις με πυρά στην τουριστική σεζόν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Κλείδωσαν» οι ανακοινώσεις για τις μάσκες - Ίσως τις πετάξουμε και αύριο