ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Μπλούμπεργκ: «Ζήτω η Ελλάς!»

Μ. Μπλούμπεργκ: «Ζήτω η Ελλάς!»

Την τεράστια συμβολή της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό, τη Δημοκρατία, τις επιστήμες και τη φιλοσοφία εξήρε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης στο δημαρχείο, ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Μπλούμπεργκ εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και θα συνεχίσει να προσφέρει στην παγκόσμια κληρονομιά.

Μάλιστα, ο δήμαρχος του «Μεγάλου Μήλου» αναφέρθηκε στη δημιουργική συμμετοχή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην πόλη του και έδωσε έμφαση στη στενή συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Ο Μπλούμπεργκ απέδωσε διακήρυξη στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, Ηλία Τσεκερίδη, για την Ελληνική Ανεξαρτησία και για τους εορτασμούς που θα γίνουν στη Νέα Υόρκη, με αποκορύφωμα την παρέλαση στην 3η λεωφόρο του Μανχάταν, την προσεχή Κυριακή.

Ιδιαίτερα φέτος, η παρέλαση θα είναι μια «ένδειξη ευγνωμοσύνης» προς τη χώρα που δίδαξε τις δημοκρατικές αξίες. «Ζήτω η Ελλάς», αναφώνησε ο Μάικλ Μπλούμπεργκ.

«Ή Ελλάδα θα τα καταφέρει»

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αναφέρθηκε στις αρνητικές εξελίξεις στη χώρα μας, ωστόσο δήλωσε την πίστη του ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει κι αυτή τη φορά. Επίσης, ευχαρίστησε το δήμαρχο για τη βοήθειά του στην ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο «σημείο μηδέν».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου, Γιώργος Ηλιόπουλος και Κούλα Σοφιανού, αλλά και οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των δύο χωρών στα Ηνωμένα Έθνη, πρεσβευτές Αναστάσης Μητσιάλης και Μηνάς Χατζημιχαήλ, αντίστοιχα.

Μετά τις ομιλίες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Ελλάδας παιδιά του ημερήσιου σχολείου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας.