ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ρεκόρ χιονόπτωσης 116 ετών κατέγραψε πόλη στα βορειοανατολικά -Δείτε φωτογραφίες

Xιόνι έπεσε και στο Πεκίνο πολύ νωρίτερα απο το συνηθισμένο
Xιόνι έπεσε και στο Πεκίνο πολύ νωρίτερα απο το συνηθισμένο
ΑΡ

Στο έλεος του χιονιά βρίσκονται πολλές περιοχές στη βορειοανατολική Κίνα, εγείροντας ανησυχίες για τη θέρμανση των σπιτιών σε μια περιοχή που επλήγη από εκτεταμένες διακοπές ρεύματος νωρίτερα φέτος.

Στην πρωτεύουσα Σενιάνγκ της επαρχία Λιαονίνγκ, η μέση χιονόπτωση έφτασε τα 51 εκατοστά. Αυτή είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη χιονόπτωση από το 1905, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Στη γειτονική εσωτερική Μογγολία, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 5.600 δοκιμάστηκαν από τη σφοδρή χιονοθύελλα. Μετεωρολόγοι στην πόλη Tongliao της Μογγολίας είπαν στην κρατική εφημερίδα Global Times ότι η χιονοθύελλα ειναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και ξαφνικό ακραίο καιρικό φαινόμενο για τα δεδομένα της περιοχής.

Συνολικά 27 κόκκινες ειδοποιήσεις - η υψηλότερη προειδοποίηση για χιονοθύελλες- εκδόθηκαν σε όλη την Εσωτερική Μογγολία και τη βορειοανατολική Κίνα.

Οι βορειοανατολικές επαρχίες της Κίνας επλήγησαν φέτος ιδιαίτερα από τις διακοπές ρεύματος που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, με το αυξανόμενο κόστος να συμβάλλει στην έλλειψη άνθρακα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, αν και η ενεργειακή κρίση έχει χαλαρώσει, η State Grid Corp της Κίνας είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για μια «συνολική στενή ισορροπία με μερικά κενά» μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το κύμα ψύχους, που ξεκίνησε την Κυριακή, προκάλεσε κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά τουλάχιστον 14 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Aυτοκίνητο καλυμμένο με χιόνι στο ΠεκίνοΑ.Ρ

Στη Λιαονίνγκ, η κυκλοφορία επηρεάστηκε σοβαρά από τη σφοδρή κακοκαιρία με τους περισσότερους σταθμούς διοδίων ταχείας κυκλοφορίας να είναι κλειστοί εδώ και μέρες. Σταθμοί τρένων και λεωφορείων παρέμειναν επίσης κλειστοί, εκτός από εκείνους στις πόλεις Dalian και Dandong.

Οι αρχές δήλωσαν ότι εντείνουν τις προσπάθειες για να κρατήσουν τα σπίτια ζεστά αυξάνοντας τις εισαγωγές άνθρακα και μεγιστοποιώντας την ικανότητα παραγωγής ενέργειας. Προέτρεψε επίσης τις αγορές και τα παντοπωλεία να αυξήσουν τις προμήθειες τροφίμων και να μειώσουν τις τιμές για να αποφύγουν τις ανατιμήσεις.

Η Κίνα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας, αν και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπγκ έχει δεσμευτεί ότι η χώρα του θα φτάσει στο μέγιστο των εκπομπών άνθρακα εντός εννέα ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

Γωγώ Τσαμπά: Έχασε 22 κιλά και είναι αγνώριστη (video)