ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Μάκο: Η «αντάρτισσα» του θρόνου των χρυσανθέμων ξεκίνησε νέα ζωή στη Νέα Υόρκη

Η (πρώην) πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας με το σύζυγό της
Η (πρώην) πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας με το σύζυγό της
A.P

Στις ΗΠΑ έφτασε η πρώην πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Μάκο, μαζί με το σύζυγό της Κέι Κομούρο, μετά την αναχώρησή της από τη βασιλική οικογένεια.

Το ζεύγος που παντρεύτηκε τον περασμένο μήνα, αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Τόκιο το πρωί της Κυριακής. Στο εξής εγκαινιάζουν νέο κεφάλαιο στη ζωή τους, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη όπου ο Κομούρο εργάζεται προς το παρόν ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο.

Σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία, τα θηλυκά μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν τα δικαιώματά τους στο θρόνο, μετά τον γάμο τους με έναν «κοινό θνητό». Η αστυνομία και η ασφάλεια του αεροδρομίου ανέλαβαν την ασφάλεια του ζεύγους, καθώς διέσχιζαν τον τερματικό σταθμό των αναχωρήσεων.

Προσπέρασαν περίπου 100 δημοσιογράφους που ήταν εκεί για να δουν την αναχώρησή τους, δεν απάντησαν ωστόσο σε ερωτήσεις. Η μετακόμισή τους στη Νέα Υόρκη φημολογούνταν εδώ και καιρό και η Μάκο, που πήρε το όνομα του συζύγου της αμέσως μετά το γάμο, αναμένεται να βρει δουλειά στην πόλη.

Το ζεύγος -μετά απο πολλές περιπέτειες- αντιμετώπισε μία έξτρα καθυστέρηση στα σχέδιά του τον περασμένο μήνα, όταν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Κομούρο απέτυχε στις εξετάσεις πιστοποίησηςη που δίνουν οι νέοι δικηγόροι στη Νέα Υόρκη. Οι υποψήφιοι δικηγόροι πρέπει να περάσουν τα τεστ για να ασκήσουν το επάγγελμα. Προς το παρόν ο σύζυγος της Μάκο, εργάζεται ως νομικός υπάλληλος.

H (πρώην) πριγκίπισσα Μάκο στην πύλη επιβίβασηςΑ.Ρ

Η μετακόμιση τους στις ΗΠΑ οδήγησε σε συγκρίσεις με τους «αντάρτες» της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, με αποτέλεσμα τα Μέσα να τους αποκαλούν πλέον «Χάρι και Μέγκαν της Ιαπωνίας».

Η πριγκίπισσα Μάκο και ο αγαπημένος της δέχθηκαν έντονες επικρίσεις όταν ανακοίνωσανγια πρώτη φορά τον αρραβώνα του πριν από τέσσερα χρόνια και η σχέση τους έγινε έκτοτε αντικείμενο φημολογίας στις ταμπλόιντ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Η υποχρεωτική τρίτη δόση, η λήξη του πιστοποιητικού και οι... καμπάνες που ηχούν στο Μαξίμου

Τρίκαλα: Ανατριχίλα στο πανελλήνιο με την υπόθεση ασέλγειας σε 4χρονη από τον αστυνομικό πατέρα της