ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Μαντλίν: Η Σκότλαντ Γιαρντ συνεχίζει τις έρευνες - Δεν είναι νεκρή λένε Βρετανοί ντετέκτιβ

Οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚαν
Οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚαν
ΑΡ

Η ομάδα της Σκότλαντ Γιάρντ που ασχολείται με την υπόθεση Μαντλίν, εξακολουθεί να αναζητά ίχνη της, παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί εισαγγελείς επιμένουν ότι είναι νεκρή.

Οι ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιαρντ που συμμετέχουν στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία Operation Grange εξακολουθούν να εργάζονται με βάση την πιθανότητα ότι η μικρή Μάντλιν Μακ Καν είναι ζωντανή.

Οι γερμανικές αρχές την ίδια ώρα θεωρούν βέβαιο ότι ο παιδόφιλος Κριστιάν Μπρικνερ, 43 ετών, απήγαγε και σκότωσε τη Μάντλιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς απο θέρετρο της Πορτογαλίας το 2007.

Σε όλες σχεδόν τις ενημερώσεις από τότε που κατονομάστηκε για πρώτη φορά ο Μπρικνέρ τον Ιούνιο του 2020, ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο οποίος ηγείται της έρευνας, είπε ότι η αστυνομία έχει αρκετά στοιχεία για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Πηγές ωστόσο επιβεβαίωσαν στη MailOnline: «Η Επιχείρηση Grange της Mητροπολιτικής Αστυνομίας εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση. Σαφώς οι βρετανικές αρχές έχουν πιο ανοιχτή σκέψη από ό,τι οι γερμανικές προς το παρόν. Οι γονείς της Mάντλιν πάντα έλεγαν ότι αν τους παρουσιαστούν βάσιμες αποδείξεις ότι πέθανε, θα το δεχτούν. Αλλά το γεγονός ότι η Επιχείρηση Grange εξακολουθεί να υπάρχει και εξακολουθεί να λαμβάνει χρηματοδότηση δείχνει ότι υπάρχει ακόμη δουλειά και έρευνα που πρέπει να γίνει».

Η αστυνομία στη Βρετανία και τη Γερμανία απηύθυναν εκ νέου έκκληση για μάρτυρες τον Ιούνιο του 2020 αφού αποκάλυψαν ότι έχουν νέο ύποπτο, ο οποίος αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Μπρικνέρ. «Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τον άντρα που πήρε και σκότωσε την κόρη σας. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω την υπομονή σας» έλεγε στους γονείς της μικρής ο Γερμανός εισαγγελέας

Η ελπίδα των γονιών της Μαντλίν

Όμως, οι ισχυρισμοί ότι οι Γερμανοί ντετέκτιβ είχαν στείλει πολλαπλά σημειώματα στην οικογένεια καταρρίφθηκαν μέσα σε λίγες μέρες. Τον Μάιο του 2020 οι γονείς της Μαντλίν επανέλαβαν ότι πιστεύουν ότι η κόρη τους μπορεί να ζει.

«Η πανδημία του κορονοϊού έκανε τη φετινή χρονιά ακόμα πιο δύσκολη για πολλούς λόγους, αλλά ευτυχώς η έρευνα για την εύρεση της Μαντλίν και του απαγωγέα της συνεχίστηκε. Αναζητάμε την ελπίδα, όσο μικρή κι αν είναι, ότι θα ξαναδούμε τη Μαντλίν. Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, πρέπει να ξέρουμε τι έχει συμβεί στην υπέροχη κόρη μας, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό. Είμαστε ευγνώμονες στην αστυνομία για τις συνεχείς προσπάθειές της.» ανακοίνωνε το ζεύγος.

Ο ύποπτος για τη δολοφονία

Ο Μπρίκνερ εκτίει επί του παρόντος ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών και αναμένεται να παραμείνει πίσω από τα κάγκελα μέχρι το 2026, αφού έχασε την προσπάθεια ανατροπής της καταδίκης για βιασμό.

Πέρυσι κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στο ίδιο θέρετρο της Πορτογαλίας από το οποίο εξαφανίστηκε η Μαντλίν και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, από δικαστήριο στο της Κάτω Σαξονίας.

Βρισκόταν στην Praia da Luz όταν η Mάντλιν χάθηκε τη νύχτα της 3ης Μαΐου 2007, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από το σήμα στο κινητό του τηλέφωνο.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Mαντλίν Μακ Καν - τριών ετών τότε- εξαφανίστηκε από ένα διαμέρισμα όπου έμενε με την οικογένειά της. Οι γονείς της έτρωγαν έξω με φίλους σε ένα κοντινό εστιατόριο και έλεγχαν περιοδικά τη Μαντλίν και τα δύο αδέρφια της καθώς κοιμόντουσαν.

Γύρω στις 9 το βράδυ, ο Τζέρι Μακ Καν πήγε να ελέγξει τα παιδιά και τα βρήκε να κοιμούνται. Στις 9.30 μ.μ., ένας οικογενειακός φίλος πήγε στο διαμέρισμα και δεν άκουσε θόρυβο, αλλά δεν έλεγξε αρκετά μέσα στο δωμάτιο για να δει αν η Μαντλίν ήταν εκεί.

Στις 10 το βράδυ, η Κέιτ ΜακΚαν πήγε να ελέγξει τα παιδιά και διαπίστωσε ότι η Μάντι έλειπε. Η εξαφάνιση αναφέρθηκε αμέσως και μια ομάδα έρευνας ξεκίνησε το ίδιο απόγευμα να αναζητάει τη μικρή. Για αρκετό καιρό θεωρήθηκαν ύποπτοι οι ίδιοι οι γονείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

J2US: Αυτά τα τρία ζευγάρια αποχώρησαν – Ποια δίδυμα πέρασαν στον μεγάλο τελικό

Γιαννιτσά, Χριστούγεννα 1968: Η δολοφονία της όμορφης δασκάλας - «Ήθελα μόνο να την απολαύσω»

Διόδια: Αυξάνονται οι τιμές από την Πρωτοχρονιά - Πόσα θα πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα