ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάρτες με τα σημεία που χτυπάει ο ρωσικός στρατός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χάρτες με τα σημεία που χτυπάει ο ρωσικός στρατός
Ο αγώνας για το Κίεβο
AP Photo

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι μάχες έφτασαν στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, αφού οι Ρώσοι εξαπέλυσαν μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη χώρα από τρεις κύριες κατευθύνσεις.

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να κρατά την πρωτεύουσά του το Κίεβο, με την Ρωσία να επιτίθεται στη χώρα, από την Πέμπτη. Με αεροπορικές επιδρομές, βαλλιστικούς πυραύλους και τανκς για να καταστρέψουν ή να καταλάβουν μια σειρά στρατιωτικών στόχων, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν εκστρατεία σε τρία μέτωπα με στρατεύματα και βαρύ οπλισμό που κινούνταν από Βορρά, Νότο και Ανατολικά.

Ο αγώνας για το Κίεβο

Ρωσικά στρατεύματα έφτασαν στην περιοχή Obolon του Κιέβου την Παρασκευή, λιγότερο από 9 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα και υπήρξαν αναφορές για μάχες κοντά στον ζωολογικό κήπο και τη συνοικία Shuliavka στα δυτικά της πόλης τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο δήμαρχος Vitali Klitschko ανέφερε ότι δεν υπάρχει σημαντική ρωσική στρατιωτική παρουσία στο Κίεβο. Καθώς η πρωτεύουσα δέχτηκε επίθεση, πολυκατοικία επλήγη από πύραυλο. Τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν μια επίθεση στη λεωφόρο Peremohy, και οι πληροφορίες του BBC αναφέρουν ότι οι Ρώσοι συνεχίζουν επίσης να προελαύνουν από το Ivankiv προς τα βορειοδυτικά.

Ο ουκρανικός στρατός είχε προσπαθήσει να επιβραδύνει τη ρωσική προέλαση ανατινάζοντας μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Teteriv στο Ivankiv, 80 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύσουσας. Ακόμα, σφοδρές μάχες σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Hostomel, στα δυτικά του Κιέβου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι είναι το σύστημα SWIFT που μπορεί να «πληγώσει» τον Πούτιν

Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων μέρος του οπλισμού που είχε στείλει η Δύση

Ουκρανία: Συγκινεί γυναίκα που μαζεύει τα συντρίμμια του σπιτιού της και τραγουδά τον εθνικό ύμνο