ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας για να απομακρύνει τους υπηκόους της από τη Μαριούπολη

Τσαβούσογλου: Ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας για να απομακρύνει τους υπηκόους της από τη Μαριούπολη
«Στείλαμε λεωφορείο στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να εισέλθει στην πόλη», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
AP

Πόλεμος στην Ουκρανία:  Η Τουρκία ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας για να απομακρύνει τους υπηκόους της από τη Μαριούπολη.

Η Τουρκία ζήτησε από τη Ρωσία βοήθεια ώστε να απομακρύνει τους πολίτες της που έχουν εγκλωβιστεί στην υπό πολιορκία Μαριούπολη, στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε: «Τηλεφωνήσαμε χθες (στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ) και του ζητήσαμε τη βοήθειά του για την εκκένωση των πολιτών μας».

Οι ουκρανικές αρχές κατήγγειλαν χθες ότι το τέμενος της Μαριούπολης, όπου είχαν βρει καταφύγιο περίπου 80 άμαχοι, μεταξύ αυτών δεκάδες Τούρκοι, στοχοθετήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, που έχουν περικυκλώσει την πόλη. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση αυτή.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι: «Ο ιμάμης του τεμένους δεν επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό του κτιρίου». Ένα μέλος της τουρκικής κοινότητας της πόλης διέψευσε επίσης χθες ότι το τέμενος επλήγη από τον ρωσικό στρατό.

«Πύραυλοι και ρουκέτες έπληξαν την περιοχή. Έχει «χαθεί η επαφή» με την κοινότητα λόγω της «κατάρρευσης των υποδομών. Μοιραστήκαμε αυτήν την πληροφορία με τη Ρωσία. Στείλαμε λεωφορείο στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να εισέλθει στην πόλη», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Εμείς στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, όμως πρέπει να εργαστούμε με τα δύο μέρη για ανθρωπιστικούς σκοπούς», σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Διαβάστε επίσης:

Το ναυάγιο της τουρκικής διπλωματίας και οι πραγματικά ισχυρές χώρες - κλειδιά για το ουκρανικό