ΚΟΣΜΟΣ

Moskva: Μυστήριο με τον κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου (vid)

Moskva: Μυστήριο με τον κυβερνήτη του καταδρομικού
Η Ρωσία δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο ισχυρίζεται ότι δείχνει τους επιζώντες του βυθισμένου πολεμικού πλοίου Moskva
AP

Η Ρωσία δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο ισχυρίζεται ότι δείχνει τους επιζώντες του βυθισμένου πολεμικού πλοίου Moskva, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου που λέγεται ότι σκοτώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια επίθεσης ουκρανικού πυραύλου.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι ο Άντον Κούπριν, κυβερνήτης της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου «Moskva» που βυθίστηκε καθώς χτυπήθηκε από δύο πυραύλους, είναι νεκρός. Σύμφωνα με τη Daily Mail, το βίντεο από τη Σεβαστούπολη δείχνει τον 44χρονο κυβερνήτη του Moskva, να παρίσταται σε μία τελετή αποχαιρετισμού στο λιμάνι της Κριμαίας.

Η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι ολόκληρο το πλήρωμα 510 ατόμων του πλοίου 12.500 τόνων, συμπεριλαμβανομένου του Anton Kuprin, του διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, έχει πεθάνει.

Η Natalia Gumeniuk, εκπρόσωπος των νότιων στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας, τόνισε ότι: «Είδαμε ότι άλλα πλοία προσπάθησαν να βοηθήσουν, αλλά ακόμη και οι δυνάμεις της φύσης ήταν στο πλευρό της Ουκρανίας επειδή η καταιγίδα κατέστησε αδύνατη τόσο την επιχείρηση διάσωσης όσο και την εκκένωση του πληρώματος».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς και επέμεινε ότι το πλήρωμα είχε εκκενώσει επιτυχώς το πλοίο και επέστρεψε στη βάση του στην πόλη της Κριμαίας, στη Σεβαστούπολη.