ΚΟΣΜΟΣ

Κρίση στην κυβέρνηση Γκίλαρντ λόγω σκανδάλων

Κρίση στην κυβέρνηση Γκίλαρντ λόγω σκανδάλων

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η κυβέρνηση της Τζούλια Γκίλαρντ στην Αυστραλία μετά τα διαδοχικά σκάνδαλα που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά -και επίσημα πλέον- τις καταγγελίες σε βάρος του προέδρου της Βουλής, Πίτερ Σλίπερ, για κατάχρηση των οδοιπορικών που δικαιούται.

Παράλληλα, τον πρόεδρο της Βουλής -που έχει παυθεί προσωρινά των καθηκόντων του- βαραίνουν και κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση συμβούλου του.

Εξάλλου, η αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας έκανε έφοδο στα γραφεία του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Υγειονομικές Υπηρεσίες (HSU) που κατηγορείται για «διαφθορά», με κατάσχεση εγγράφων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η υπόθεση αυτή σχετίζεται και με τον βουλευτή, Κρέιγκ Τόμσον, που πρόσφατα εκδιώχθηκε από το Εργατικό Κόμμα, επειδή κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα του συνδικάτου (όταν ήταν γραμματέας του) για να πληρώνει ιερόδουλες.

Η κυβέρνηση έχει πλέον μειοψηφία στη Βουλή της Αυστραλίας και στηρίζεται αποκλειστικά στις ψήφους των ανεξάρτητων βουλευτών.