ΚΟΣΜΟΣ

Αιχμές κατά της αμερικανικής πρεσβείας από τον Τσεν

Αιχμές κατά της αμερικανικής πρεσβείας από τον Τσεν

Για έλλειψη υποστήριξης και εγκατάλειψη κατηγορεί την αμερικανική πρεσβεία ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ.

Συγκεκριμένα, ο τυφλός κινέζος ακτιβιστής ο οποίος είχε δηλώσει ότι εγκατέλειψε την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο ύστερα από πιέσεις που δέχθηκε από την κινεζική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ότι αμερικανοί αξιωματούχοι τον πίεσαν να φύγει και στη συνέχεια τον παραπλάνησαν όσον αφορά την υποστήριξή τους.

Ο Τσεν, έδωσε συνέντευξη στο CNN στις 03:00 τοπική ώρα από κινεζικό νοσοκομείο, τονίζοντας πως: «Από την πρεσβεία με πίεζαν να φύγω και υποσχέθηκαν να είναι μαζί μου κάποιοι στο νοσοκομείο. Αλλά το απόγευμα διαπίστωσα ότι είχαν φύγει όλοι από το δωμάτιο του νοσοκομείου»

Μάλιστα, δήλωσε ότι μετάνιωσε που έφυγε από την πρεσβεία και ότι δεν πιστεύει ότι τον προστατεύουν.

Ο Τσεν επισήμανε ότι στην πρεσβεία τον εμπόδισαν να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους φίλους του ή να έχει οποιαδήποτε ενημέρωση και συνεπώς «δε γνώριζε πολλά πράγματα για το τι συμβαίνει».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ακόμα ότι άνθρωποι της πρεσβείας του είπαν πως η κινεζική κυβέρνηση θα στείλει την οικογένειά του πίσω στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας απ΄όπου κατάγονται εάν δεν αποχωρήσει από την πρεσβεία.

Τέλος, ο κινέζος ακτιβιστής δήλωσε ότι: «Δεν αισθάνομαι ασφαλής. Θέλω να φύγω από την Κίνα», τόνισε. Θέλω να με βοηθήσουν οι ΗΠΑ, εμένα και την οικογένειά μου. Με έχουν βοηθήσει στο παρελθόν».