ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γαλλία - Μελανσόν: Η παράταξη Μακρόν η μεγάλη ηττημένη - Η αριστερά πέτυχε τον στόχο της

Εκλογές Γαλλία - Μελανσόν: Η παράταξη Μακρόν η μεγάλη ηττημένη
Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν σε δηλώσεις του λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων
ASSOCIATED PRESS

Εκλογές Γαλλία: Ο Μελανσόν τόνισε ότι η παράταξή του πέτυχε τον στόχο της, να στερήσει από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν ανέφερε σε δηλώσεις του λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων ότι η παράταξη Μακρόν είναι η μεγάλη ηττημένη των εκλογών, ότι δεν έχει πλέον την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και ότι αυτός ήταν ένας από τους στόχους της αριστερής παράταξης.

Ο Μελανσόν κατέστησε σαφές ότι δεν τίθεται θέμα συνεννόησης με την προεδρική πλειοψηφία, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν έχουμε τις ίδιες αξίες». Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της παράταξης της αριστεράς και δήλωσε ότι θα παραμείνει ενεργός πολιτικά και «στην πρώτη γραμμή».

Le Monde: Η παράταξη Ensemble του Εμανουέλ Μακρόν θα λάβει τελικά 224 έδρες

Η παράταξη μαζί του Εμανουέλ Μακρόν θα λάβει τελικά 224 έδρες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας Le Monde. Η Λαϊκή Ενωση (NUPES) του Ζαν-Λυκ Μελανσόν λαμβάνει 149 έδρες, η ακροδεξιά παράταξη της Μαρίν Λεπέν 89 και οι νεογκωλικοί Ρεπουμπλικάνοι 78 έδρες.

Η Μαριν Λεπέν πήρε τον λόγο πρώτη, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, λίγο μετά τα πρώτα αποτέλεσμα θριαμβολογώντας και εξαπολύοντας επίθεση κατά του Εμανουέλ Μακρόν.