ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 223 ιρανικά drones έχουν καταρριφθεί από την Ουκρανία

Τουλάχιστον 223 ιρανικά drones έχουν καταρριφθεί από την Ουκρανία
AP

Το Ιράν διαψεύδει ότι προμηθεύει τη Ρωσία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs)

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι από τα μέσα του Σεπτεμβρίου έχει καταρρίψει 223 ιρανικά drones, την ώρα που η Τεχεράνη εξακολουθεί να αρνείται ότι έχει προμηθεύσει την Ρωσία με όπλα και drones για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

«Από την πρώτη κατάρριψη καμικάζι drone Shahed 136 ιρανικής κατασκευής στο ουκρανικό έδαφος στις 13 Σεπτεμβρίου στο Κουπιάνσκ, η αντιαεροπορική άμυνα της πολεμικής αεροπορίας και άλλα σώματα των Δυνάμεων Άμυνας έχουν καταστρέψει 223 drones τέτοιου τύπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Telegram.

Ζελένσκι: Απόδειξη της «στρατιωτικής χρεοκοπίας» της Ρωσίας η χρήση των ιρανικών drones στην Ουκρανία

Η εξάρτηση της Ρωσίας από ιρανικής κατασκευής drones για τις επιθέσεις κατά ουκρανικών στόχων καταδεικνύει την «χρεοκοπία» της Μόσχας σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, υποστήριξε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η χρήση ιρανικών όπλων ισοδυναμεί με παραδοχή αποτυχίας από τη Μόσχα, ύστερα από δεκαετίες χρηματοδότησης της σοβιετικής και μετασοβιετικής αμυντικής βιομηχανίας, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το Κίεβο, οι πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις κατά υποδομών στην Ουκρανία εξαπολύθηκαν με ιρανικής κατασκευής drones-καμικάζι τύπου Shahed-136.

Το Ιράν διαψεύδει ότι προμηθεύει τη Ρωσία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs), κάτι για το οποίο ο Λευκός Οίκος δηλώνει βέβαιος. Το Κρεμλίνο ανέφερε χθες ότι δεν είχε οποιαδήποτε πληροφόρηση σχετικά με τη χρήση ιρανικής κατασκευής drones σε επιθέσεις στην Ουκρανία.