ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ποιος θα είναι ο διάδοχος της Τρας-Τα επικρατέστερα ονόματα

Βρετανία: Ποιος θα είναι ο διάδοχος της Τρας-Τα επικρατέστερα ονόματα
AP

Βρετανία: Ποιον θέλουν οι Τόρις για αντικαταστάτη της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της χώρας 

Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγες ώρες από την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας η Λιζ Τρας μετά την ανακοίνωσή της ότι παραιτείται.

Με την απόφασή της αυτή η Τρας έγινε η πρωθυπουργός με την μικρότερη θητεία στην ιστορία της χώρας, ενώ η αποχώρησή της τις τελευταίες ημέρες θεωρείτο σχεδόν δεδομένη.

Η οικονομική της πολίτικη δεν είχε την αποδοχή που περίμενε με τις αγορές να ξεσηκώνονται και τους συναδέλφους της στο κόμμα των Συντηρητικών να αρχίζουν να την αμφισβητούν με αποτέλεσμα η δημοτικότητα του κόμματος να παρουσιάσει τεράστια πτώση, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πανηγυρική νίκη των Εργατικών σε ενδεχόμενες εκλογές.

Και μπορεί η Λιζ Τρας να προσπάθησε να «εκβιάσει» την εμπιστοσύνη των βουλευτών της, αυτό όμως δεν της «βγήκε» και φτάσαμε σήμερα στη 13:00 το μεσημέρι να ανακοινώνει ότι αποχωρεί από την θέση της πρωθυπουργού μετά από μόλις 44 ημέρες.

Η YouGov διεξήγαγε δημοσκόπηση με την ερώτηση του εκατομμυρίου, σχετικά με το ποιος θέλουν οι Τόρις να αντικαταστήσει την Τρας.

Φαίνεται ότι οι Βρετανοί έχουν πάθει νοσταλγικό σύνδρομο καθώς οι περισσότεροι ζητούν την επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, το 32% των Τόρις δηλώνουν ότι ο Τζόνσον πρέπει να είναι ο διάδοχός της, το 23% να ψηφίζουν Ρίσι Σουνάκ και το 10% επιλέγει τον υπουργό Άμυνας, Μπεν Γουάλας.

Στα γραφεία στοιχημάτων το μεγάλο φαβορί είναι ο Ρίσι Σουνάκ, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα της Πένι Μόρταντ δεν φαίνεται να έχει την εύνοια του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Ξανά στο προσκήνιο ο Μπόρις Τσόνσον: Θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία

Ρωσία - Ζαχάροβα: Η Λιζ Τρας ήταν μια ντροπή για την Βρετανία

Λιζ Τρας: Η τελευταία πρωθυπουργός της Ελισάβετ έχασε το στοίχημα