ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 116 οι νεκροί στη Χούλα

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 116 οι νεκροί στη Χούλα

Ο στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ στη Συρία, δήλωσε ότι τουλάχιστον 116 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 300 τραυματίστηκαν στη σφαγή στη συριακή πόλη Χούλα.

Ο στρατηγός Μουντ μίλησε στην κεκλεισμένων των θυρών έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία μέσω βιντεοσύνδεσης από τη Δαμασκό.

Στην αρχή της συνεδρίασης, Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι μένει να εξακριβωθεί η ευθύνη της συριακής κυβέρνησης για τη σφαγή στη Χούλα.

«Πρέπει να εξακριβώσουμε αν οι συριακές αρχές» είναι υπεύθυνες γι' αυτή τη σφαγή, είπε ο μόνιμος Ρώσος αναπληρωτής εκπρόσωπος στον ΟΗΕ Ιγκόρ Πάνκιν.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «η πλειοψηφία» των θυμάτων σκοτώθηκαν από αιχμηρό όπλο ή «εκτελέστηκαν εξ επαφής», αντικρούοντας τις προηγούμενες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι άμαχοι σκοτώθηκαν από τα πυρά πυροβολικού.

Ο Βρετανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μαρκ Λάιαλ Γκραντ, από την πλευρά του, εξέφρασε τη διαφωνία του.

«Μοιάζει αρκετά ξεκάθαρο ότι η σφαγή στη Χούλα προκλήθηκε από τον σφοδρό βομβαρδισμό από το πυροβολικό και τα άρματα μάχης του καθεστώτος», σημείωσε πριν την έναρξη της συνεδρίασης.