ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Σύσταση για τεστ 48 ωρών για ταξιδιώτες από Κίνα και χρήση μάσκας

ΕΕ: Σύσταση για τεστ 48 ωρών για ταξιδιώτες από Κίνα και χρήση μάσκας
Associated Press

Η Κίνα έχει ήδη απορρίψει κατηγορηματικά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν αρχίσει να επιβάλλουν ορισμένα κράτη της ΕΕ και έχει προειδοποιήσει για «αντίμετρα».

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προετοιμάζουν μια συντονισμένη απάντηση στην έξαρση του COVID-19 στην Κίνα, με ισχυρή σύσταση για τεστ έως και 48 ώρες πριν από την αναχώρηση των ταξιδιωτών από Κίνα και χρήση μάσκας.

Σήμερα (4/1) σε συνέχεια της συνεδρίασης του Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων στις Βρυξέλλες οι περισσότερες χώρες συμφώνησαν στη λήψη μέτρων.

Η Κίνα έχει ήδη απορρίψει κατηγορηματικά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν αρχίσει να επιβάλλουν ορισμένα κράτη της ΕΕ και έχει προειδοποιήσει για «αντίμετρα» εάν τέτοιες ενέργειες επεκταθούν τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της ΕΕ Τιμ ΜακΦί δήλωσε ότι η «συντριπτική πλειοψηφία των χωρών είναι υπέρ» της επιβολής τεστ σε επιβάτες από την Κίνα πριν από την αναχώρηση.

Αντίθετα, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) καταδίκασε τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα, λέγοντας ότι αποτελεί μια «παρορμητική» και «αναποτελεσματική» απάντηση.

«Πολλές χώρες υιοθετούν τεστ για Covid-19 και άλλα μέτρα για ταξιδιώτες από την Κίνα, όταν ο ιός κυκλοφορεί ήδη ευρέως εντός των συνόρων τους. Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να βλέπουμε αυτή την παρορμητική επαναφορά των μέτρων, τα οποία έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο Γουίλι Γουόλς, γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Τραγική η κατάσταση στην Κίνα - Καίνε νεκρούς στον δρόμο

Τι λέει Έλληνας κάτοικος για την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα

ΙΑΤΑ: Καταδικάζει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κινα