ΚΟΣΜΟΣ

Kίνα: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς - Πέντε νεκροί και 13 τραυματίες

Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του σε πεζούς
Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του σε πεζούς

Κίνα: Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έπεσε πάνω σε πλήθος στην πόλη Γκουανγκζού

Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στην πόλη Γκουανγκζού, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 13. Το περιστατικό έχει προκαλέσει εκτεταμένη δημόσια οργή, με πολλούς να κατηγορούν τον άνδρα ότι στόχευσε σκόπιμα ανθρώπους.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τον οδηγό να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να πετάει χαρτονομίσματα στον αέρα, λίγο μετά το δυστύχημα. Η αστυνομία συνέλαβε τον 22χρονο και ξεκίνησε έρευνα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της βραδινής ώρας αιχμής σε πολυσύχναστο κόμβο στην πόλη των 19 εκατομμυρίων κατοίκων, στο νότο της χώρας.

Υπήρξαν αρκετά παρόμοια περιστατικά το τελευταίο διάστημα στη Χώρα του «Κόκκινου Δράκου». Τον Φεβρουάριο του 2022, ένας οδηγός έριξε ένα μίνι φορτηγό πάνω σε ανθρώπους στη νότια επαρχία Φουτζιάν, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας εννέα ανθρώπους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας επισκέπτης ξενοδοχείου στη Σαγκάη οδήγησε σκόπιμα το αυτοκίνητό του στο λόμπι μετά από καυγά με το προσωπικό. Κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό.