ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία κέρδισε... τον Τομ Κρουζ: Γύρισε ταινία στο Διάστημα και παρουσίασε το trailer

Oι πρωταγωνιστές της ταινίας
Oι πρωταγωνιστές της ταινίας

Ρώσοι κινηματογραφιστές δημοσίευσαν τρέιλερ για την ταινία  «Τhe Challenge», η οποία έγινε η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που γυρίστηκε στο διάστημα και συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η Ρωσία... κέρδισε τον Τομ Κρουζ στον αγώνα για την πρώτη ταινία που γυρίστηκε στο διάστημα. Το 2020 ο διάσημος ηθοποιός είχε αποκαλύψει τα σχέδια να ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να γυρίσει μια ταινία μεγάλου μήκους, ωστόσο τον πρόλαβε η Μόσχα.

Η Ρωσία κυκλοφόρησε το τρέιλερ για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που γυρίστηκε στο διάστημα. Έχει τίτλο «The Challenge», γυρίστηκε περίπου 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το 2021, πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, και θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, καθιστώντας την την πρώτη ταινία στην οποία οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης «πέταξαν» στο διάστημα για τα γυρίσματα.

Το 2020, ο αστέρας του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ, μαζί με τον σκηνοθέτη Νταγκ Λίμαν, είχαν αποκαλύψει τα σχέδια να ταξιδέψουν στον ISS για να γυρίσουν μια ταινία μεγάλου μήκους σε συνεργασία με το SpaceX του Έλον Μασκ και τη NASA. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για την ταινία αυτή ή αν προχώρησε το σχέδιο.

Το τρέιλερ περιγράφει την πλοκή της ταινίας: Μια γυναίκα καρδιοχειρουργός, η Zhenya, την οποία υποδύεται η Ρωσίδα ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ, πρέπει να κάνει εγχείρηση καρδιάς σε έναν άρρωστο κοσμοναύτη στο διάστημα, επειδή δεν μπορεί να επιστρέψει στη Γη για θεραπεία. Τον ασθενή υποδύεται ο πραγματικός κοσμοναύτης Όλεγκ Νοβίτσκιι ο οποίος υποτίθεται οτι χάνει τις αισθήσεις του ενώ βρίσκεται στο ISS.

Η Περεσίλντ και ο παραγωγός-σκηνοθέτης Kλιμ Σιπένκο ταξίδεψαν στον ISS μαζί με τον κοσμοναύτη Άντον Σκαπλέροφ τον Οκτώβριο του 2021 και γύρισαν την ταινία σε ένα σύντομο διάστημα μόλις 12 ημερών. H Ρωσίδα ηθοποιός επιλέχθηκε για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία αφού η διαστημική υπηρεσίαRoscomos δημοσίευσε ανοιχτό κάστινγκ τον Νοέμβριο του 2020. Εκτός από την παροχή μιας κασέτας ακρόασης, οι υποψήφιοι αστέρες έπρεπε να υποβληθούν σε ιατρικές, ψυχολογικές και σωματικές εξετάσεις για να διασφαλίσουν ότι μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του διαστημικού ταξιδιού.

H Ρωσίδα ηθοποιόςΑ.Ρ

Τον Ιούλιο του 2022, ο Γιούρι Μπορίσοφ, ο νεοδιορισθείς επικεφαλής της ρωσικής Roscosmos, είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους εταίρους της στον ISS πριν αποχωρήσει από το έργο το 2024. «Η απόφαση να φύγουμε από τον σταθμό μετά το 2024 έχει ληφθεί», είπε ο Μπορίσοφ, στον οποίο ο Πούτιν απάντησε: «Καλά».

Αν και η ταινία «The Challenge» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που γυρίστηκε στο διάστημα, δεν είναι το πρώτο έργο που γυρίστηκε στον ISS. Οι προηγούμενες ταινίες περιλαμβάνουν ένα ντοκιμαντέρ IMAX του 2002 με αφηγητή τον Τομ Κρουζ και μια οκτάλεπτη ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2012 από τον επιχειρηματία και διαστημικό τουρίστα Ρίτσαρντ Γκάριοτ. Η ταινία «Τhe Challenge» θα κυκλοφορήσει στις 12 Απριλίου.