ΚΟΣΜΟΣ

Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Αίνιγμα η παρουσία Χάρι - Μέγκαν, γιατί θέλουν να ακουστεί τραγούδι γενεθλίων

Κάρολος
AP

Όλο και πιο πλούσιο είναι το παρασκήνιο πίσω από την παρουσία του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην μεγαλοπρεπή στέψη του Βασιλιά Καρόλου - Ποιους όρους έχουν θέσει για να παρευρεθούν

Καθώς η ημερομηνία της στέψης πλησιάζει, φουντώνουν οι φήμες γύρω από την πιθανή παρουσία του ζεύγους Χάρι και Μέγκαν στην τελετή. Σύμφωνα με τα βρετανικά ταμπλόιντ, ο μικρός γιος του Καρόλου και η σύζυγος του φαίνεται πως έθεσαν όρους για να παρευρεθούν στη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πριγκιπικό ζεύγος έχει ζητήσει να βρεθεί στο μπαλκόνι του Μπάκινχαμ μαζί με τον βασιλιά Κάρολο, την βασίλισσα Καμίλα, τον Γουίλιαμ, την Κέιτ και τα παιδιά τους.

Μάλιστα, ζήτησαν να έχουν μαζί και τα δικά του παιδιά καθώς τα ονόματά τους δεν συμπεριλαμβάνονται στην πρόσκληση που έχουν λάβει ο Χάρι και η Μέγκαν.

Μάλιστα, επειδή όπως λένε, η ημερομηνία της στέψης συμπίπτει με την ημερομηνία των γενεθλίων του Άρτσι, του γιου τους, έχουν ζητήσει να του τραγουδήσουν όλοι μαζί το τραγούδι «Χαρούμενα γενέθλια».

Οι λεπτομέρειες της στέψης

Την ίδια ώρα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν την Κυριακή περισσότερες λεπτομέρειες ενόψει της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ', που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο σε λιγότερο από ένα μήνα. Ο νέος Βρετανός μονάρχης θα στεφθεί στο πλευρό της συζύγου του, Καμίλα, σε μια βαθιά θρησκευτική λειτουργία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 6ης Μαΐου.

Την ημέρα της στέψης θα πραγματοποιηθούν δύο πομπές στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας , η μία θα οδηγήσει στη στέψη του βασιλιά και μια μεγαλύτερη παρέλαση πίσω στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά την ιστορική λειτουργία, όπου ο μονάρχης και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα κάνουν μια εμφάνιση στο μπαλκόνι.

Εκτός από τις νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδρομές της πομπής, τις άμαξες και τα κοσμήματα στέψης, ένα νέο emoji έχει σχεδιαστεί για να σηματοδοτήσει τους εορτασμούς. Βασισμένο στο St Edward’s Crown, θα εμφανίζεται στο Twitter όταν χρησιμοποιούνται hashtags στέψης το Σαββατοκύριακο των διακοπών.

Η πορεία που θα ακολουθήσει στις 6 Μαΐου με την άμαξά του ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η βασιλική οικογένεια, είναι πιο σύντομη από αυτή που έκανε η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ στη δική της στέψη το 1953. Ο λόγος είναι ότι θέλει να έχει μια πιο σεμνή διαδικασία, όπως ανέφερε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να επιβιβαστεί σε μία απο τις νεότερες άμαξες της Βασιλικής Συλλογής. Κατασκευάστηκε στην Αυστραλία και παραδόθηκε στην αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ Β' το 2014, όταν χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα εγκαίνια του Κοινοβουλίου εκείνη τη χρονιά.

«Το εσωτερικό είναι όμορφα επενδυμένο με κίτρινο μετάξι νυχτολούλουδου, και επίσης ενσωματώνεται στο εσωτερικό, τα συγκεκριμένα ξύλα μας. Είναι ένας πραγματικός μικρόκοσμος της βρετανικής και παγκόσμιας ιστορίας. Υπάρχουν ξύλα από τις βασιλικές κατοικίες, από εξερευνήσεις και από άλλες χώρες και έθνη επίσης», λέει η Sally Goodsir, επιμελήτρια διακοσμητικών τεχνών του Royal Collection Trust.

Η πομπή θα φύγει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και θα κατευθυνθεί προς το κέντρο συνοδευόμενη από τη συνοδεία του ιππικού The Sovereign's Escort. Θα περάσει από το Admiralty Arch πριν στρίψει στο Whitehall και ταξιδέψει κατά μήκος της οδού Κοινοβουλίου και στο Αβαείο του Westminster, όπου η υπηρεσία θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. (τοπική ώρα)

Βασιλική πομπή

Μετά τη λειτουργία, η πομπή της στέψης – η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε κλίμακα – θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή επιστροφής προς το παλάτι. Θα περιλαμβάνει «Ένοπλες Δυνάμεις από όλη την Κοινοπολιτεία και τα Βρετανικά Υπερπόντια Εδάφη, και όλες τις Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με τον Σωματοφύλακα του Sovereign και τους Watermen», σύμφωνα με το παλάτι.

Αυτή τη φορά, ο Κάρολος και η Καμίλα θα μεταφερθούν στο Gold State Coach, το οποίο χρησιμοποιείται σε κάθε στέψη από τον William IV το 1831.

«Έχει σχεδόν τέσσερα μέτρα ύψος και μήκος πάνω από επτά μέτρα. Ζυγίζει τέσσερις τόνους. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με ρυθμό βαδίσματος, κάτι που πραγματικά προσθέτει στη μεγαλοπρέπεια και την αρχοντιά αυτής της μεγάλης βασιλικής πομπής», λένε οι ειδικοί.