ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Τζόρνταν: 2,2 εκατ. δολάρια για τα παπούτσια που φορούσε στον τελευταίο τελικό με τους Μπουλς

Μάικλ Τζόρνταν: 2,2 εκατ. δολάρια για τα παπούτσια που φορούσε στον τελευταίο τελικό με τους Μπουλς

Μάικλ Τζόρνταν: Ο πρώην σούπερ σταρ των «Ταύρων» επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον τίτλο του «βασιλιά» των δημοπρασιών για συλλεκτικά αθλητικά είδη, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε για αθλητικά παπούτσια

To μυθικό ποσό των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων άγγιξαν τα αθλητικά παπούτσια που φορούσε ο θρύλος του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν στον τελευταίο τελικό πρωταθλήματος με τους Σικάγο Μπουλς το 1998 σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Ο πρώην σούπερ σταρ των «Ταύρων» επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον τίτλο του «βασιλιά» των δημοπρασιών για συλλεκτικά αθλητικά είδη, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε για αθλητικά παπούτσια (1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2021), ενώ έχει ήδη αυτό της πιο ακριβής φανέλας (10,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022).

Στην ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών αναφέρεται συγκεκριμένα ότι είναι τα «πιο ακριβά αθλητικά παπούτσια που πουλήθηκαν ποτέ».

Τα Air Jordan XIII ("Black and Red") ξεχώρισαν στο τελευταίο πρωτάθλημα ΝΒΑ που κατέκτησε το Σικάγο, την περίοδο της δυναστείας του, το 1998, εναντίον των Γιούτα Τζαζ. Ο Τζόρνταν τα φορούσε στον δεύτερο τελικό, στο παρκέ του Σολτ Λέικ Σίτι, όπου οι Μπουλς είχαν αναδειχθεί νικητές με 93-88, χάρη στους 37 πόντους του «αέρινου».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι ο οίκος Sotheby's δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με τον πωλητή ή τον αγοραστή των παπουτσιών του Τζόρνταν.