ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο μακελάρης του Λούιβιλ αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας - Αγρυπνία για τα θύματα

ΗΠΑ: Ο μακελάρης του Λούιβιλ αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας - Αγρυπνία για τα θύματα
Getty Images

ΗΠΑ: Η οικογένεια του δράστη εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, ο 23χρονος Κόνορ Στέρτζον αντιμετώπιζε «προβλήματα ψυχικής υγείας», αλλά «δεν υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια ή ενδείξεις ότι ήταν ικανός» να προκαλέσει τέτοια αιματοχυσία.

Αγρυπνία στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού της Δευτέρας στο Λούιβιλ των ΗΠΑ διοργανώνει ο δήμαρχος Κρεγκ Γκρίνμπεργκ, όπου πλήθος κόσμου αναμένεται να παραστεί.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του δράστη εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, ο 23χρονος Κόνορ Στέρτζον αντιμετώπιζε «προβλήματα ψυχικής υγείας», αλλά «δεν υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια ή ενδείξεις ότι ήταν ικανός» να προκαλέσει τέτοια αιματοχυσία.

Το κανάλι WDRB που μετέδωσε την ανακοίνωση, δήλωσε ότι την έλαβε από πληρεξούσιο δικηγόρο της οικογένειας το βράδυ της Τρίτης.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε τη θλίψη, την οδύνη και τη φρίκη που νιώθουμε για το αδιανόητο κακό που προκάλεσε ο γιος μας, Κόνορ, σε αθώους ανθρώπους, στις οικογένειές τους και σε ολόκληρη την κοινότητα του Λούιβιλ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η οικογένεια του δράστη επισημαίνει πως έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα και δεσμεύεται πως θα συνεργαστεί πλήρως με την αστυνομία, ώστε να συμβάλει στη διαλεύκανση του κινήτρου της επίθεσης και των συνθηκών υπό τις οποίες σημειώθηκε.

Νόμιμα αγορασμένο το όπλο του εγκλήματος

Ο 23χρονος τραπεζικός υπάλληλος, που πυροβόλησε και σκότωσε πέντε συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους εννέα ανθρώπους στο υποκατάστημα της Old National Bank όπου εργαζόταν, είχε αγοράσει νόμιμα το τυφέκιο εφόδου που χρησιμοποίησε στην επίθεση, ανακοίνωσε η αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης του Λούιβιλ, Τζάκλιν Γκουίν-Βιλαροέλ. Το όπλο είχε αγοραστεί από κατάστημα στις 4 Απριλίου, διευκρίνισε.

Ο ένοπλος τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο Κόνορ Στέρτζον είχε μόλις ενημερωθεί ότι θα απολυόταν.

Η επίθεση της Δευτέρας ανέβασε σε 40 τον αριθμό των θυμάτων από πυροβόλα όπλα στο Λούιβιλ από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γκρίνμπεργκ, ο οποίος απηύθυνε εκ νέου έκκληση για αυστηρότερα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Fight club... μέσα σε σχολείο - Δασκάλα διοργάνωνε αγώνες μποξ με μαθητές

Αποκαλύψεις από τη διαρροή απόρρητων εγγράφων: Βρετανοί κομάντο πολεμούν στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε γραφείο κηδειών - Τουλάχιστον ένας νεκρός