ΚΟΣΜΟΣ

Ουγκάντα: Στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε τον πολιτικό που φρουρούσε

O Eνγκόλα
O Eνγκόλα

Ένας στρατιώτης του εθνικού στρατού της Ουγκάντα πυροβόλησε και σκότωσε  τον υπουργό της κυβέρνησης που φρουρούσε.

Ο απόστρατός συνταγματάρχης Charles Okello Engola, ο οποίος ήταν υφυπουργός για θέματα φύλου και εργασίας, δέχθηκε πυρά στο σπίτι του το πρωί της Τρίτης (2/5) Δεν είναι ακόμη σαφές εάν υπήρξε διαφωνία μεταξύ του στρατιώτη και του συνταγματάρχη.

Ο στρατιώτης, που δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί επίσημα, στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε. Πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του, αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι ο στρατιώτης περπατούσε στη γειτονιά πυροβολώντας στον αέρα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να τραυματίστηκαν, ενώ βίντεο στα social media έδειξαν ντόπιους να συγκεντρώνονται στο σημείο σοκαρισμένοι. Ο συνταγματάρχης Ενγκόλα ήταν ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος και είχε διατελέσει στο παρελθόν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Η πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουγκάντα επιβεβαίωσε τον θάνατο του συνταγματάρχη Ενγκόλα σε μια σύντομη δήλωση ενώ προήδρευε της πρωινής συνόδου.

«Σήμερα το πρωί έλαβα θλιβερά νέα ότι ο Engola πυροβολήθηκε από τον σωματοφύλακά του και μετά αυτοπυροβολήθηκε. Είθε η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη. Αυτό ήταν το σχέδιο του Θεού. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα», είπε η Anita Among στους βουλευτές.