ΚΟΣΜΟΣ

Μαυροβούνιο - Κροατία: Πρόστιμο στους ανεπαρκώς ενδεδυμένους

Μαυροβούνιο - Κροατία: Πρόστιμο στους ανεπαρκώς ενδεδυμένους
unspash

Ο νέος αυτός κανονισμός αφορά τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες.

Να φροντίσουν να είναι επαρκώς ενδεδυμένοι πρέπει από εδώ και πέρα να είναι όσοι βρίσκονται στην πόλη Μπούντβα στο Μαυροβούνιο.

Λόγος γίνεται για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της παραθαλάσσιας πόλης Μπούντβα στο Μαυροβούνιο για επιβολή προστίμου 200 ευρώ σε όποιον εμφανίζεται στο κέντρο της πόλης φορώντας ενδυμασία... Λουόμενου!

Ο νέος αυτός κανονισμός αφορά τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες. Έτσι, θα απαγορεύεται πλέον η βόλτα με ρούχα που φοράμε στις παραλίες μέσα στην πόλη.

Άρα, όποιος θέλει να πάει για μπάνιο στη θάλασσα δεν μπορεί να κάνει στάση στο κέντρο της πόλης αν τυχόν φοράει μαγιό.

«Τα πρόστιμα είναι πιο αυστηρά σε σύγκριση με τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην προηγούμενη απόφαση και η αστυνομία του δήμου της Μπούντβα είναι υπεύθυνη για τη συμμόρφωση με αυτή τη διάταξη», εξηγεί ο δήμαρχος Miloš Tajić, όπως αναφέρει το abcnews.al.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι πόλεις Σπλιτ και Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, οι οποίες επέβαλαν πρόστιμα σε «γυμνούς» τουρίστες. Στις πόλεις αυτές φαίνεται πως οι τουρίστες με ρούχα παραλίας που περπατούν κατά μήκος του Stradun και άλλων περιοχών του Ντουμπρόβνικ θα πληρώσουν στους επιθεωρητές πρόστιμο 130 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις