ΚΟΣΜΟΣ

Qatar Gate: Ελεύθεροι υπό όρους και χωρίς βραχιολάκι Ταραμπέλα και Τζόρτζι

Qatar Gate: Ελεύθεροι υπό όρους και χωρίς βραχιολάκι Ταραμπέλα και Τζόρτζι

Qatar Gate: «Δεν είναι πλέον δικαιολογημένη η προληπτική κράτηση» των Μ. Ταραμπέλα και Φ. Τζόρτζι, οι οποίοι δε χρειάζεται πλέον να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, επισημαίνει η ομοσπονδιακή εισαγγελία Βρυξελλών

Ελεύθεροι υπό όρους, χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης αφέθηκαν ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή, που κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, η ομοσπονδιακή εισαγγελία Βρυξελλών ανακοίνωσε την απελευθέρωση υπό όρους των δύο κατηγορούμενων, ενώ επισημαίνει ότι «δεν είναι πλέον δικαιολογημένη η προληπτική κράτηση» των Μαρκ Ταραμπέλα και Φραντσέσκο Τζόρτζι, οι οποίοι δε χρειάζεται πλέον να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Την απελευθέρωσή τους υπό όρους αποφάσισε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενέκρινε την απόφαση αυτή.

Σε κατ'οίκον περιορισμό και με ηλεκτρονική επιτήρηση εξακολουθούν να βρίσκονται ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή από τις 14 Απριλίου.