ΚΟΣΜΟΣ

Qatar gate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Qatar gate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Αποφυλακίζεται προσωρινά ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή και βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Qatar Gate.

Προσωρινά ελεύθερος με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, αποφάσισαν οι Βελγικές Αρχές. Η εισαγγελία με απόφασή της ανακοίνωσε πως ο σύντροφος της Εύας Καϊλή αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αύριο αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, ενώ για την απόφαση, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι «στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φ. Τ. αλλά υπό τους όρους, ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».

Η νέα ακρόαση του Φραντσέσκο Τζόρτζι ενώπιον των βελγικών αρχών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι, βρέθηκαν στο ίδιο κελί για μερικές ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι έχει κάνει συμφωνία με τις αρχές να δώσει πληροφορίες με αντάλλαγμα μείωση της ποινής του.

Ο δικηγόρος του δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις πριν την ακρόαση του πελάτη του.

Αντιδράσεις έχει εγείρει το γεγονός, ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες. Εδώ προκύπτει το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν οι Βεγικές Αρχές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να υπάρχουν επαφές μεταξύ ατόμων που έχουν πληροφορίες για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, επειδή μπορούν ακόμη και να αλλάξουν την «ιστορία», να βάζουν Παντσέρι και Τζόρτζι στο ίδιο κελί;

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αντόνιο Παντσέρι έχει υπογράψει σύμφωνο με τις αρμόδιες αρχές δείχοντας ότι εχει μετανιώσει.

Ο Παντσέρι ισχυρίζεται ότι η Καϊλή πήρε 250.000 ευρώ - Τι λέει ο Δημητρακόπουλος

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μίλησε νωρίτερα ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος τηw Εύας Καϊλή όπου σχολίασε τον ισχυρισμό του Αντόνιο Παντσέρι, ότι η ίδια έλαβε 250.000 ευρώ από το Κατάρ προκειμένου να εκλεγεί ευρωβουλευτής.

«Αν λοιπόν πήρε αυτά τα χρήματα, είναι χρήματα τα οποία αφορούν παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με ειδική διάταξη, δεν είναι δηλαδή δωροδοκία, δηλαδή πολύ μικρό αδίκημα», επεσήμανε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, παράλληλα επιβεβαίωσε τη γνησιότητα του εντάλματος που δημοσίευσε το Politico, το οποίο εμφανίζει την Εύα Καϊλή ως πρόσωπο με κεντρικό ρόλο στην υπόθεση Qatar Gate, ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, συντάχθηκε με προχειρότητα.

Κλείνοντας, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή τόνισε: «Τη στιγμή που εκδίδεται αυτό το ένταλμα συλλήψεως, κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση η κ. Καϊλή δεν είχε. Βλέπετε πόσο πρόχειρα συντάχθηκε το ένταλμα συλλήψεως. Η κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έγινε πριν μία εβδομάδα, που κατέθεσε ένας από τους μεγαλύτερους ψεύτες, που ακούει στο όνομα Αντόνιο Παντσέρι».

Σχετικές ειδήσεις