ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Ένταση στη Χειμάρρα – Σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων

Αλβανία: Ένταση στη Χειμάρρα – Σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων
Himara.gr

Στα εκλογικά τμήματα που φαινόταν ότι θα υπάρξει μεγάλη επικράτηση του Φρέντι Μπελέρη, επικράτησε ένταση και σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα, ωστόσο, ο συνδυασμός του δείχνει έτοιμος για την επικράτηση στη Χειμάρρα. Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έχει κάνει την αντεπίθεση στα αποτελέσματα των εκλογών και αναμένεται να προσπεράσει όσο προχωρά η ενσωμάτωση. Ήδη με το 79% να έχει καταμετρηθεί η διαφορά των δύο είναι ισχνή, με τον Φρέντι Μπελέρη να έχει φτάσει ήδη στο 49%.

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας (15/5) υπήρξε ένταση στη Χειμάρρα και σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ομογενείς στην κάμερα του Mega, η καταμέτρηση των ψήφων έχει σταματήσει χωρίς κανέναν λόγο απλά και μόνο επειδή οι κάλπες που αναμένεται να ανοιχτούν τώρα προέρχονται από περιοχές όπου η επικράτηση Μπελέρη είναι συντριπτική παραδοσιακά.

Στο σημείο επικρατεί μεγάλη φόρτιση και οι αντιπρόσωποι του συνδυασμού του Φρέντι Μπελέρη έχουν παραμείνει εκεί όλοι τη νύχτα έτσι ώστε να αποφευχθούν παρατυπίες κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης.