ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Δεύτερος μέχρι τώρα στις εκλογές ο φυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης

Αλβανία: Δεύτερος μέχρι τώρα στις εκλογές ο φυλακισμένος Φρέντι Μπελέρης

Φρέντι Μπελέρης: Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας έχει λάβει 46% σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στις εκλογές που διεξάγονται στην Αλβανία.

Σε φυλακή των Τιράνων βρίσκεται ο Φρέντι Μπελέρης, υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας και εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Από την Παρασκευή (12/5) ο Μπελέρης συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων, ωστόσο, φαίνεται πως αυτή η σύλληψη, όπως και εκείνη του συνεργάτη του Περικλή Κοκαβέση αλλά και ενός ακόμα ομογενούς υποψήφιου δημάρχου, είναι ένα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης Ράμα.

Οι εκλογές, παρόλα αυτά, διεξήχθησαν κανονικά με τον Φρέντι Μπελέρη να είναι σε φυλακή των Τιράνων έπειτα από απόφαση που πήρε το Σάββατο (13/5) ο εισαγγελέας σε δικαστήριο του Αυλώνα. Εκεί, αποφασίστηκε να παραταθεί η κράτηση του Μπελέρη για τουλάχιστον δέκα ημέρες ακόμα, χωρίς να γίνουν γνωστές περαιτέρω πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα himara.gr, η συμμετοχή των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου ήταν μεγάλη στις εκλογές. Μάλιστα, αρκετοί ταξίδεψαν τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες έτσι ώστε να ψηφίσουν και να στηρίξουν τον Φρέντι Μπελέρη.

Μέχρι τώρα, όμως, αυτό δεν αποτυπώνεται στα αποτελέσματα. Με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στα 14 από τα 36 εκλογικά τμήματα στην περιοχή της Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρης συγκεντρώνει 46,24% ενώ ο αντίπαλός του, του αλβανικού σοσιαλιστικού κόμματος, Γιόργκο Σοκράτ Γκόρο, έχει συγκεντρώσει 53,76%.