ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπελέρης παραμένει υπό κράτηση όπως και η δημοκρατία στην Αλβανία

Ο Μπελέρης παραμένει υπό κράτηση όπως και η δημοκρατία στην Αλβανία

Αλβανία - Μπελέρης: Οι εκλογές τελείωσαν. Έτσι δε μένει άλλη σκέψη από την «κράτηση εκφοβισμού».

Η ήττα στη Χειμάρρα έχει κοστίσει πολύ όπως φαίνεται στον εγωισμό του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Πώς αλλιώς μπορεί να κανείς να εξηγήσει την εμμονή αυτή για παράταση της κράτησης των δυο ομογενών; Υπάρχει κίνδυνος να φύγουν από τη χώρα; Όχι. Υπάρχει κίνδυνος να «διαπράξουν» - όπως οι αλβανικές αρχές ισχυρίζονται - εκ νέου το ίδιο έγκλημα; Όχι, οι εκλογές τελείωσαν. Έτσι δε μένει άλλη σκέψη από την «κράτηση εκφοβισμού».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον γιο του Φρέντυ Μπελέρη, κάνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για πολιτική φυλάκιση.

«Επιστρέφει στη φυλακή χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, εμείς το μόνο που ζητάμε είναι δικαιοσύνη» δήλωνε ο ίδιος στο Newsbomb.gr.

Οι δικηγόροι του Φρέντυ Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση εκτιμούσαν ότι οι αλβανικές αρχές θα ήταν έστω πιο ευαισθητοποιημένες όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του δεύτερου, η απόφαση όμως έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή τους, όμως οι δικηγόροι δεν σταματούν εδώ. Αναμένεται να προχωρήσουν σε έφεση, αν αυτή απορριφθεί τότε ακολουθεί πολύ αναμονή και υπομονή καθώς δεν αποκλείεται οι δυο ομογενείς να παραμείνουν κρατούμενοι ακόμα και μήνες μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός κρατάει «γινάτι» ή αλλιώς «inati» όπως λένε στη γλώσσα του αλλά και στη γλώσσα του «πατέρα» του Ερντογάν. Στην Αθήνα πάντως δεν περνάει καθόλου απαρατήρητη η στάση της Αλβανίας. Είναι τυχαία άραγε η συμπεριφορά αυτή εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα;

Όπως και να έχει πρόκειται για μια άδικη κράτηση που «βγάζει μάτι». Η Ένωση Χειμαρριωτών προχωρά σήμερα στο επόμενο βήμα και καλεί τους βορειοηπειρώτες σε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία της Αλβανίας στο Ψυχικό στις 6 το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης: Αντιδρά το ΥΠΕΞ στην παράταση της κράτησής του - Τι ανακοίνωσε

Χειμάρρα: Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης

Ο Ν. Δένδιας έθεσε το θέμα της κράτησης Μπελέρη στην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας

Σχετικές ειδήσεις