ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανθοκομική έκθεση ο Κάρολος και η Καμίλα: Η αποκάλυψη ότι κουνέλια τους… τρώνε τα λουλούδια

Σε ανθοκομική έκθεση ο Κάρολος και η Καμίλα: Η αποκάλυψη ότι κουνέλια τους… τρώνε τα λουλούδια
(Photo by Arthur Edwards - WPA Pool/Getty Images)

Είναι γνωστή η αγάπη του βασιλιά Καρόλου στα λουλούδια 

Η βασίλισσα Καμίλα και ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκαν προχθες (22/5) την Ανθοκομική Έκθεση της Τσέλσι για να τιμήσουν τη μνήμη της αείμνηστης βασίλισσας και να απονείμουν το Μετάλλιο Τιμής «Ελισάβετ», το οποίο δίνεται σε 70 συμμετέχοντες.

Το συγκεκριμένο βραβείο δημιουργήθηκε ως αναγνώριση της πολύχρονης βασιλείας της Ελισάβετ που λάτρευε τα λουλούδια και συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις.

Κάποια από τα μετάλλια απονεμήθηκαν στον σχεδιαστή κήπων Piet Oudolf, τη βαρόνη Janet Fookes, που είναι πρωταθλήτρια της κηπουρικής στο Κοινοβούλιο και την περιβαλλοντολόγο Judy Ling Wong.

Ο Πρόεδρος του RHS, Keith Weed είπε: «Η Βασιλική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών ήταν εξαιρετικά τυχερή που είχε την Αυτή Μεγαλειότητά μας προστάτη μας καθ' όλη τη διάρκεια της βασιλείας της.

«Αυτό το βραβείο γιορτάζει τόσο την ένδοξη βασιλεία της Αυτού Μεγαλειότητας όσο και το έργο που έκανε για να ανεβάσει το προφίλ της βρετανικής κηπουρικής τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο μέσω των επισκέψεών της στην έκθεση λουλουδιών μας».

Νωρίτερα, ο βασιλιάς και η βασίλισσα έκαναν ξεχωριστές περιηγήσεις σε μερικούς από τους κήπους, με τον Βασιλιά να αποκαλύπτει ότι έψαχνε για φυτά για να αντικαταστήσει αυτά που τρώνε τα κουνέλια στο Highgrove.

Η Καμίλα μπήκε στο London Square Community Garden που σχεδιάστηκε από τον James Smith για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συναντιούνται, να χαλαρώνουν και να μοιράζονται το φαγητό τους , ενώ συνδέονται με τη φύση.