ΚΟΣΜΟΣ

Apple: Διεκδικεί πνευματικά δικαιώματα ακόμα σε εικόνες πραγματικών μήλων

Apple: Διεκδικεί πνευματικά δικαιώματα ακόμα σε εικόνες πραγματικών μήλων
AP NewsRoom

Σε αίτηση που κατέθεσε η Apple φαίνεται πως επεδίωξε να αποκτήσει δικαιώματα για ένα ευρύ φάσμα χρήσεων της εικόνας, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών, ψηφιακών και οπτικοακουστικών καταναλωτικών αγαθών και υλικού.

Για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ακόμα και σε εικόνες πραγματικών μήλων επιστρατεύει η εταιρεία Apple όλα της τα νομικά μέσα σε διάφορες χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ειδικότερα, το Wired κάνει λόγο για το γεγονός ότι ο τεχνολογικός κολοσσός που εδρεύει στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας αρχικά κατέθεσε αίτηση προκειμένου να αποκτήσει τα διεθνή δικαιώματα εμπορικού σήματος για μια ρεαλιστική, ασπρόμαυρη εικόνα ενός μήλου Granny Smith.

Μάλιστα, σε αυτή την αίτηση φαίνεται πως η Apple επεδίωξε να αποκτήσει δικαιώματα για ένα ευρύ φάσμα χρήσεων της εικόνας, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών, ψηφιακών και οπτικοακουστικών καταναλωτικών αγαθών και υλικού.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω εμπορικό σήμα έχει χορηγηθεί ευρέως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) - οργανισμός του ΟΗΕ που προωθεί και προστατεύει σκόπιμα τη διανοητική ιδιοκτησία - αποδεικνύει ότι η Apple έχει πλέον προστατευμένη χρήση του σε έναν μακρύ κατάλογο χωρών που περιλαμβάνει την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες.

Στην Ελβετία, δε, φαίνεται πως ο τεχνολογικός γίγαντας έχει καταθέσει από το 2017 αίτηση για την κατοχύρωση της εικόνας Granny Smith στο Ελβετικό Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (IPI). Η προστασία στην Ελβετία της εικόνας της χορηγήθηκε το 2022 μετά από χρονοβόρα διαδικασία. Βέβαια, η προστασία αυτή αφορά προϊόντα και υπηρεσίες για τα οποία η Apple ήθελε να χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα. Σε αυτή την απόφαση όμως η Apple άσκησε έφεση και τώρα η νομική υπόθεση προχωρά στα ελβετικά δικαστήρια.

Σχετικές ειδήσεις