ΚΟΣΜΟΣ

Apple: Απαντά στις κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος Ρώσων χρηστών

Apple: Απαντά στις κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος Ρώσων χρηστών
AP NewsRoom

«Η εταιρεία δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με καμία κυβέρνηση» λέει η Apple

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB) ανακοίνωσε εχθές, 1 Ιουνίου 2023 ότι αποκάλυψε ένα σχέδιο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) με χρήση αγνώστου μέχρι σήμερα κακόβουλου λογισμικού για να διεισδύει σε τηλέφωνα της Apple.

Η FSB, που διαδέχτηκε την επί σοβιετικής εποχής KGB, υποστήριξε ότι μολύνθηκαν πολλές χιλιάδες τηλέφωνα Apple, περιλαμβανομένων εκείνων Ρώσων συνδρομητών.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία κατασκοπείας, είχαν στοχοθετηθεί τηλέφωνα που ανήκουν σε ξένους διπλωμάτες με έδρα τη Ρωσία αλλά και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που πλέον είναι μέλη του ΝΑΤΟ, όπως επίσης το Ισραήλ, τη Συρία και την Κίνα.

Ωστόσο, αργότερα η εταιρεία Apple διέψευσε τα όσα ισχυρίζεται σε ανακοίνωση της η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσίας Ασφαλείας, πως, δηλαδή, οι συσκευές iPhone χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκοπεία Ρώσων χρηστών προς το συμφέρον των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Η εταιρεία δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με καμία κυβέρνηση για να εγκαταστήσει παγίδες λογισμικού σε οποιοδήποτε προϊόν «Apple» και δεν θα το κάνει ποτέ», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, αναφέρει το Reuters.

Σχετικές ειδήσεις