ΚΟΣΜΟΣ

Εύα Καϊλή: Έφοδος στο σπίτι της στην Αθήνα παρουσία Βέλγου εισαγγελέα

Εύα Καϊλή: Έφοδος στο σπίτι της στην Αθήνα παρουσία Βέλγου εισαγγελέα

Εύα Καϊλή: «Δημόσια απορώ εφτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα κ αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στην Αθήνα», αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε σχετικό Δελτίο Τύπου

Έφοδο στο σπίτι της Έυας Καϊλή στο Ψυχικό καθώς και στο σπίτι της αδελφής της Μαγδαλένας στην περιοχή της Κηφισιάς πραγματοποίησαν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας τις τελευταίες 72 ώρες.

Το «παρών» στις έρευνες έδωσε Βέλγος εισαγγελέας, ο οποίος εκτελούσε ευρωπαϊκή εντολή για έρευνα από τις δικαστικές αρχές των Βρυξελλών. Μάλιστα ζήτησε από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιήσουν επιτόπιες έρευνες, προχωρόντας στην κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών και σκληρών δίσκων.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Δεν βρέθηκε τίποτα αξιόμεμπτο

«Την Τρίτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στην οικία της κ Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μαλανίνι.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο, το μόνο αξίας αντικείμενο, που βρέθηκε και κατασχέθηκε (!!!) ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρήσει κατά την γέννηση της οι μέλλοντες νονοί!! Κατά τα λοιπά η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους, καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών. Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με τον γιο βασικής εμπλεκόμενης, Βελγίδας ευρωβουλευτού, δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης. Θέλω να πιστεύω ότι συμπτωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο! Τέλος δημόσια απορώ εφτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα κ αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στη Αθήνα».

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Βελτιώνονται οι περιοριστικοί όροι - Πλέον ταξιδεύει ελεύθερα στην Ευρώπη (Σένγκεν)

Εύα Καϊλή: Επέστρεψε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μαζί με την κόρη της

Qatargate: Παραιτήθηκε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μετά την επιστολή από την Εύα Καϊλή