ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Πελώρια φάλαινα κολυμπά σε «απόσταση αναπνοής» από καγιάκ – Βίντεο

Αυστραλία: Πελώρια φάλαινα κολυμπά σε «απόσταση αναπνοής» από καγιάκ – Βίντεο
TWITTER.

Ο χειριστής του drone που απαθανάτισε τη στιγμή… αγχώθηκε για τον καγιάκερ, ωστόσο, ο τελευταίος χαρακτήρισε την εμπειρία ως «φανταστική».

Χειριστής drone στην Αυστραλία κατέγραψε τη στιγμή που μία πελώρια μεγάπτερη φάλαινα κολυμπά σε «απόσταση αναπνοής» από ένα καγιάκ στα ανοιχτά της παραλίας Μπόντι, με το βίντεο να συγκεντρώνει εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα Μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου. Στο viral βίντεο εμφανίζεται η μεγάπτερη φάλαινα να ακολουθεί το σκάφος και να κολυμπά δίπλα και από κάτω του, προτού τελικώς αναδυθεί στην επιφάνεια του νερού.

Στο υλικό που δημοσίευσε o χειριστής του drone, Τζέισον Ίνγκλεντεν, ακούγεται η φωνή του που σχολιάζει, ενώ το τεράστιο θαλάσσιο θηλαστικό πλησιάζει το καγιάκ. «Δεν νομίζω καν ότι ο τύπος το έχει καταλάβει. Ξέρεις ότι σε ακολουθεί μία φάλαινα και ότι είναι πολύ κοντά; Βρίσκεται από κάτω σου, θα σε ακουμπήσει σε ένα λεπτό», ακούγεται να λέει ο Ίνγκλεντεν, που σύντομα αρχίζει να… αγχώνεται για τον καγιάκερ.

Παρά τους φόβους του, η εντυπωσιακή φάλαινα φαίνεται ότι ήθελε απλώς να… ικανοποιήσει την περιέργειά της αναφορικά με το μικρό σκάφος, το οποίο τελικά δεν ενόχλησε καθόλου. Όσο για τον καγιάκερ, υπογράμμισε αργότερα ότι κάποια στιγμή αντιλήφθηκε την παρουσία της φάλαινας και έμεινε έκπληκτος. «Μπορούσα να την ακουμπήσω με το κουπί. Ήταν φανταστικό», σχολίασε ο Γκλεντ Άνιαρ, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σχετικές ειδήσεις