ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε αεροπορική επιδρομή του στρατού στην πόλη Όμντουρμαν

Σουδάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε αεροπορική επιδρομή του στρατού στην πόλη Όμντουρμαν
AFP

Σουδάν: Όπως δήλωσαν κάτοικοι στο Γαλλικό πρακτορείο παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης που πολεμούν με τον στρατό για την εξουσία στο Σουδάν επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής του στρατού του Σουδάν στην πόλη Όμντουρμαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι στο Γαλλικό πρακτορείο παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης που πολεμούν με τον στρατό για την εξουσία στο Σουδάν επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως ανέφεραν ήταν ήδη πολύ αργά για οποιαδήποτε επέμβαση, με κάτοικο να εξηγεί πως «ακόμα κι αν ο στρατός προσπαθούσε να στείλει δυνάμεις από την Ελ Ουμπάιντ, οι ΔΤΥ ελέγχουν τον δρόμο Ελ Ουμπάιντ - Μπαρά».

Η Ελ Ουμπάιντ όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο θεωρείται περιοχή στρατηγικής σημασίας, βρίσκεται 350 χλμ νότια της πρωτεύουσας και αποτελεί εμπορικό και επιμελητειακό κόμβο, ενώ διαθέτει αεροδρόμιο και τεράστιες αποθήκες τροφίμων και εξαγόμενων προϊόντων.