ΚΟΣΜΟΣ

Τομ Κρουζ: Στο πλευρό των συναδέλφων του ηθοποιών που απεργούν - Τι είπε στην ομιλία του

O Tομ Κρουζ στο πλευρό των ηθοποιων που απεργούν
O Tομ Κρουζ στο πλευρό των ηθοποιων που απεργούν
ΑΡ

Ο Τομ Κρουζ υποστήριξε το συνδικάτο απεργών ηθοποιών με μία εμφάνιση-έκπληξη κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης συνεδρίασης διαπραγματεύσεων, ενώ κατακεραύνωσε τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Η απεργία των ηθοποιών του Χόλιγουντ μόλις έλαβε την υποστήριξη ενός διάσημου εκπροσώπου της εβδομης τέχνης, του Τομ Κρουζ. Ο σταρ του «Top Gun: Maverick» υποστήριξε το συνδικάτο SAG-AFTRA κατά τη διάρκεια μιας απρόσμενης εμφάνισης σε μια συνάντηση διαπραγματεύσεων μεταξύ της ένωσης ηθοποιών και της Συμμαχίας Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP) μέσω Zoom, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

Ο 61χρονος πρωταγωνιστής φέρεται να τάχθηκε ενάντια στην τεχνητή νοημοσύνη σε μια δήλωση που τώρα επαναλαμβάνεται από χιλιάδες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, οι οποίοι απεργούν μετά από προτροπή του Writers Guild of America (WGA) για πρώτη φορά μετά από έξι δεκαετίες.

Ο Κρουζ πήρε το λόγο σε μια απελπισμένη προσπάθεια να πείσει την ένωση AMPTP να επαναξιολογήσει τη στάση του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη στην εποχή της τηλεοπτικής ροής και της ροής ταινιών. Η τελευταία ταινία του ηθοποιού με τίτλο «Mission: Impossible» σταμάτησε ως αποτέλεσμα της απεργίας, όπως και δεκάδες άλλα έργα υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του σίκουελ του «Avatar», «Gladiator 2» και «Deadpool 3»

Κατά τη διάρκεια της κλήσης Zoom, ο Κρουζ αναφέρθηκε επίσης στη στάση της συντεχνίας για τους ηθοποιούς κασκαντέρ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ο ηθοποιός ζήτησε από το AMPTP να επιτρέψει στους καλλιτέχνες να συνεχίσουν τις περιοδείες τους στον Τύπο μετά την απεργία, λόγω της «εύθραυστης κατάστασης των κινηματογραφικών αιθουσών» μετά την πανδημία.

Είπε ότι η προώθηση ταινιών είναι εξίσου «σημαντική» για τους ηθοποιούς όσο και για τα στούντιο. Το σωματείο που προστατεύει τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ ένωσε τις δυνάμεις του με τους σεναριογράφους, αφού αποφάσισαν το κλείσιμο της παραγωγής σε ολόκληρη τη βιομηχανία του θεάματος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σε εκπομπές και ταινίες στο εγγύς μέλλον.

Το SAG-AFTRA ψήφισε ομόφωνα τη διακοπή των εργασιών μετά τη λήξη του συμβολαίου τους και τη διακοπή των συνομιλιών με τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), η οποία εκπροσωπεί κολοσσούς ροής όπως η Disney, το Netflix, η Amazon και άλλοι.

Η απεργία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η SAG-AFTRA με 160.000 μέλη εγκαταλείπει τις δουλειές του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση από το 1980. Η απεργία ηθοποιών-σεναριογράφων είναι η πρώτη κοινή αποχώρηση εδώ και έξι και πλέον δεκαετίες. Τόσο η SAG-AFTRA όσο και η WGA απαιτούν αύξηση των αμοιβών και θωράκιση των δικαιωμάτων τους στην εποχή του streaming