ΚΟΣΜΟΣ

Νέος «πονοκέφαλος» για τη Σακίρα: Δεύτερη έρευνα σε βάρος της για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ

Η Σακίρα
Η Σακίρα
ΑΡ

Αντιμέτωπη με μια νέα έρευνα για φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ισπανία είναι η δημοφιλής τραγουδίστρια Σακίρα, ανακοίνωσε το δικαστήριο

Νέος «πονοκέφαλος» για την ποπ σταρ Σακίρα η οποία μετακόμισε πρόσφατα στις ΗΠΑ, μετά τον πολύκροτο χωρισμό της από τον σύντροφό της και πατέρα των δύο της παιδιών, Ζεράρ Πικέ. Η τραγουδίστρια βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα νέα έρευνα, που σχετίζεται με το φορολογικό έτος 2018 και θα διεξαχθεί από δικαστή σε δικαστήριο στο Esplugues de Llobregat, το ίδιο που ξεκίνησε την προηγούμενη έρευνα.

Εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Καταλονίας δήλωσε: «Το Δικαστήριο Νο 2 στο Esplugues de Llobregat κίνησε διαδικασία ύστερα από καταγγελία που υποβλήθηκε από εισαγγελείς κατά της τραγουδίστριας Σακίρα για δύο ύποπτα φορολογικά εγκλήματα που σχετίζονται με φόρο εισοδήματος και φόρο περιουσίας για το ισπανικό φορολογικό έτος 2018».

Δεν έχει γίνει ακόμα κανένα επίσημο σχόλιο από τη μητέρα των δύο παιδιών, η οποία φωτογραφήθηκε πρόσφατα να παρακολουθεί τον Κάρλος Αλκαράθ να παίζει στον ημιτελικό του Wimbledon. Η νομική ομάδα της Σακίρα αναμένεται να σχολιάσει αργότερα σήμερα (20/7)

Η 46χρονη τραγουδίστρια πρόκειται να δικαστεί προς το τέλος του έτους για μια άλλη υπόθεση που αφορά πάνω από 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε αναδρομικούς φόρους που οφείλονται μεταξύ 2012 και 2014. Σε αυτή την υπόθεση, ο εισαγγελέας ζητά ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών για την Κολομβιανή σταρ.

Η Σακίρα, εν μέσω έντονης φημολογίας οτι διατηρεί σχέση με τον οδηγό της F1, Λούις Χάμιλτον, τις τελευταίες εβδομάδες, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και επέμεινε ότι θα καταπολεμήσει τις κατηγορίες που της επιβλήθηκαν στο δικαστήριο αντί να επιδιώξει μια συμφωνία την τελευταία στιγμή με τους Ισπανούς εισαγγελείς.

Πριν φύγει από τη Βαρκελώνη για το Μαϊάμι στις αρχές Απριλίου, η Σακίρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ισπανικές φορολογικές αρχές αφού αποδείχθηκε ότι θα δικαστεί για τα οικονομικά αδικήματα που φέρεται να διέπραξε τη διετία 2012-2014.Ισχυρίστηκε ότι «διώκεται» και κατηγόρησε το Ισπανικό Υπουργείο Οικονομικών ότι χρησιμοποιεί «απαράδεκτες μεθόδους για να βλάψει τη φήμη της και να την αναγκάσει να καταλήξει σε συμφωνία διευθέτησης».