ΚΟΣΜΟΣ

Ιμράν Χαν: Κατέθεσε έφεση κατά της καταδίκης του - «Είναι θλιμμένος και δυσαρεστημένος»

O Ιμράν Χαν
O Ιμράν Χαν
ΑΡ

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Χαν αμφισβητεί την καταδίκη για δωροδοκία στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν αμφισβήτησε την καταδίκη του για για δωροδοκία στο Ανώτατο δικαστήριο, δήλωσε ο δικηγόρος του.Ο Naeem Panjutha είπε ότι η έφεση κατά της καταδίκης το Σαββατοκύριακο είχε κατατεθεί στο Ισλαμαμπάντ την Τρίτη.

Ο Χαν έχει φυλακιστεί για τρία χρόνια με την κατηγορία της παράνομης πώλησης κρατικών δώρων κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός από το 2018-22.

Στο πλαίσιο μιας καθορισμένης διαδικασίας, το δικαστήριο πρέπει να αποδεχθεί την αναφορά και να τη θέσει προς ακρόαση για να ξεκινήσει επίσημη διαδικασία ανατροπής της καταδίκης για τους λόγους που επικαλείται ο δικηγόρος του Χαν.

Ο Χαν 70 ετών, βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αναταραχής από τότε που ανατράπηκε από την πρωθυπουργία με ψήφο δυσπιστίας πέρυσι, εγείροντας ανησυχίες για τη σταθερότητα στην πυρηνικά οπλισμένη χώρα που αντιμετωπίζει οικονομική κρίση.

«Όντας θλιμμένος και δυσαρεστημένος», ο Χαν προσέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο για να «ακυρώσει» την εντολή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που τον καταδίκασε , σύμφωνα με ένα αντίγραφο της αναφοράς που δημοσιεύτηκε από τον Panjutha στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter.

Ο πρώην πρωθυπουργός κρατείται σε φυλακή, η οποία σύμφωνα με τους δικηγόρους του δεν διαθέτει εγκαταστάσεις για πολιτικούς κρατούμενους. Η αστυνομία συνέλαβε τον Χαν στο σπίτι του στην πόλη της Λαχόρης το Σάββατο και τον μετέφερε στη φυλακή στην περιοχή Attock, κοντά στην πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ.