ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές της Berkshire αξίας 27 εκατ. δολαρίων

Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές της Berkshire αξίας 27 εκατ. δολαρίων

Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε σχεδόν 27 εκατομμύρια δολάρια από μετοχές της Berkshire Hathaway αυτή την εβδομάδα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε, ακολουθώντας το σχέδιο να χαρίσει την περιουσία του.

Η Berkshire ανακοίνωσε τη δωρεά 50 μετοχών κατηγορίας Α από τον Γουόρεν Μπάφετ σε υπόμνημα που κατέθεσε χθες το βράδυ (16/08) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε τη 15η Αυγούστου, όταν οι μετοχές έκλεισαν σε περίπου 538.107 δολάρια.

Αποτελεί μία διαφορετική δωρεά από εκείνες του Γουόρεν Μπάφετ στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και άλλα τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα που εποπτεύονται από την οικογένειά του, τα οποία έχουν λάβει περισσότερα από 51 δισ. δολάρια από τον Γουόρεν Μπάφετ, από το 2006.

Ο Γουόρεν Μπάφετ εξακολουθεί να κατέχει 218.237 μετοχές κατηγορίας Α της εταιρείας, δηλαδή περίπου 15% του ομίλου με έδρα την Ομάχα της Νεμπράσκα, τον οποίο διευθύνει από το 1965. Πριν από ένα εικοσιτετράωρο, το περιοδικό Forbes υπολόγισε την καθαρή αξία του Γουόρεν Μπάφετ σε 118.3 δισεκατομμύρια δολάρια, κατατάσσοντάς τον, στην 5η θέση παγκοσμίως. Ο Γουόρεν Μπάφετ, που γίνεται 93 ετών την 30ή Αυγούστου, έχει αναφέρει ότι περισσότερο από το 99% της καθαρής του περιουσίας θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Berkshire κατέχει αρκετές δεκάδες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ο σιδηρόδρομος BNSF, η ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων Geico και πολλές επιχειρήσεις ενέργειας, παραγωγής και λιανικής πώλησης. Την 30ή Ιουνίου κατείχε επίσης μετοχές αξίας άνω των 353 δισ. δολαρίων, οι μισές εκ των οποίων ήταν της Apple.

Σχετικές ειδήσεις