ΚΟΣΜΟΣ

Η συνωμοσιολογία συνεχίζεται: «Ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός, σωσίας ήταν στο αεροπλάνο που συνετρίβη»

Η συνωμοσιολογία συνεχίζεται: «Ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός, σωσίας ήταν στο αεροπλάνο που συνετρίβη»
AP, φωτογραφία αρχείου.

«Ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός και σχεδιάζει εκδίκηση εναντίον του Πούτιν», σύμφωνα με Ρώσο αναλυτή.

Ολοένα και περισσότερο «φουντώνουν» οι φήμες ότι ο θάνατος του Γεβγκένι Πριγκόζιν ύστερα από συντριβή αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε, αποτέλεσε ένα σκηνοθετημένο σχέδιο και πως ο επικεφαλής της Βάγκνερ είναι ζωντανός και μάλιστα, σχεδιάζει εκδίκηση απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο Πριγκόζιν δεν ήταν στο αεροπλάνο που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα και η φερόμενη σορός του αφεντικού της Βάγκνερ ανήκει σε σωσία του. Ο Πριγκόζιν κατάφερε να ξεφύγει από το σχέδιο δολοφονίας του, ένα πλάνο που εγκρίθηκε από τον Πούτιν και καταρτίσθηκε από το συμβούλιο ασφαλείας του», εκτίμησε ο καθηγητής και αναλυτής, Βαλερί Σολοβέι.

Μάλιστα, ο Γεβγκένι Πιργκόζιν σχεδιάζει αντίποινα, σύμφωνα με τον πρώην καθηγητή στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, μία σχολή εκπαίδευσης κατασκόπων και διπλωματών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο Σολοβέι κατηγορεί τις ρωσικές αρχές πως είπαν ψέματα ότι το DNA του Πριγκόζιν βρέθηκε στο σημείο της συντριβής στην περιοχή Τβερ, ενώ, γνώριζαν ότι η προσπάθεια να σκοτωθεί ο επικεφαλής του Βάγκνερ είχε αποτύχει, επειδή ένας σωσίας επιβιβάσθηκε στο αεροπλάνο στη θέση του.

«Το αεροσκάφος του Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από τη ρωσική αεράμυνα»

«Πρώτον, το αεροπλάνο με το οποίο υποτίθεται ότι πετούσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από ρωσικό σύστημα αεράμυνας», υποστήριξε, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι το αεροπλάνο καταστράφηκε από έκρηξη εντός αυτού. «Δεν υπήρξε καμία έκρηξη στο σκάφος. Καταρρίφθηκε απ’ έξω».

Η μυστική επιχείρηση για την πραγματοποίηση αυτού του πλήγματος «αναπτύχθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας (της Ρωσίας) και εγκρίθηκε προσωπικά από τον Πρόεδρο της Ρωσίας», σημείωσε ο καθηγητής, υπογραμμίζοντας ότι ο Πριγκόζιν είναι «ζωντανός, καλά και ελεύθερος». «Ο σωσίας του πετούσε αντί γι' αυτόν και παρεμπιπτόντως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι απολύτως ενήμερος γι’ αυτό. Αν πιστεύετε τις επίσημες δηλώσεις των ρωσικών αρχών, τότε τι να πω» ανέφερε ο αναλυτής.

Μάλιστα, ο Βαλερί Σολοβέι ανέφερε ότι θα αποκαλύψει τη φερόμενη χώρα εξορίας του Πριγκόζιν στις αρχές του επόμενου μήνα, όμως, δε δέχθηκε ότι βρισκόταν στην Αφρική, όπου ο ιδιωτικός στρατός της Βάγκνερ έχει πολλαπλά συμφέροντα. Ακόμη, εκτίμησε ότι ο επικεφαλής της Βάγκνερ θα εμφανισθεί ξανά στο προσκήνιο, έως το τέλος του χρόνου.

Η εκδίκηση του Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν «δε θα μείνει για πάντα κρυμμένος στην εξορία, σκοπεύει να πάρει εκδίκηση από τους ανθρώπους που σκόπευαν να τον καταστρέψουν και κατέστρεψαν ανθρώπους που ήταν κοντά του», είπε ο πολιτικός αναλυτής.

Στο αεροπλάνο που συνετρίβη –κατά τον Σολοβέι και ορισμένους άλλους ειδικούς επέβαινε ο σωσίας του Πριγκόζιν– μεταξύ των νεκρών ήταν ο 53χρονος στρατιωτικός διοικητής της Βάγκνερ, Nτμίτρι Ούτκιν και η 39χρονη αεροσυνοδός Κριστίνα Ρασπόποβα, η οποία είχε αποκαλύψει στους συγγενείς της, τόσο την καθυστέρηση της πτήσης όσο και ότι το αεροπλάνο είχε υποστεί επισκευές πριν από το μοιραίο τελευταίο ταξίδι του.

Η πρόσβαση του Πριγκόζιν σε 1,6 δισ. λίρες σε bitcoin (κρυπτονομίσματα) είναι ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιήσει ο Ρώσος πολέμαρχος για το πλάνο εκδίκησης, σύμφωνα με τον Σολοβέι. «Αυτό είναι υπεραρκετό για εκδίκηση. Όσο για τη φιλοδοξία, την ενέργεια και το θάρρος, έχει άφθονα από αυτά», ολοκλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις